ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Θρύλε μου κάνε μια ακόμη υπέρβαση

Θρύλε μου κάνε μια ακόμη υπέρβαση

Έχοντας χάσει φέτος το Κύπελλο, μετά το περσινό πάθημα με το σπάσιμο της έδρας και την απώλεια του Πρωταθλήματος να τους έχει γίνει εφιάλτης, και αφού δεν μπόρεσαν να κάμψουν την αντίσταση του Ολυμπιακού στα πλέϊ οφ, «προετοιμάζουν» το έδαφος για το τρίτο και τελευταίο ματς στην ακατάλληλη για την διεξαγωγή αγώνων στρούγκα τους. Σε ένα γήπεδο που γεμίζει υπεράριθμα με «τσαμπατζήδες», στο οποίο δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και διεξαγωγής τέτοιας κρισιμότητας αγώνων, με τους πάντες απόντες ( από αστυνομία, εισαγγελείς μέχρι Ομοσπονδία) θα διεξαχθεί ο τρίτος τελικός. Με την Κρατική τηλεόραση ξανά απούσα σε σπουδαία ματς του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Η διαιτησία στα πλέϊ οφ στάθηκε γενικά στο ύψος της με ελάχιστα λάθη, με εξαίρεση έστω και αν τελικά κερδίσαμε το δεύτερο ματς. Δεν μπορώ να πω όμως το ίδιο για την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος που «αφαίρεσε» το πλεονέκτημα της έδρας από τον Ολυμπιακό. Το ερώτημα είναι. Θα παιχτεί το Πρωτάθλημα επί ίσοις όροις στο ταραφλέξ; Η θα αναπληρώσουν οι διαιτητές την ανικανότητα της αντίπαλης διοίκησης να ρίχνει ένα σκασμό λεφτά και να μην μπορεί να επιβληθεί του Ολυμπιακού; Δεν θέλουν οι «διαφορετικοί» να κερδίζουν με την αξία τους; Απέναντι τους ποτέ δεν ήμασταν το φαβορί. Ανέκαθεν είχαν μεγαλύτερα μπάτζετ, βάθος στο ρόστερ, αλλά τους πήραμε 3 Πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα τα τελευταία 5 χρόνια που επαναδραστηριοποιήσαμε το τμήμα.

Το μοναδικό Πρωτάθλημα που πήραν, δεν κατέβηκαν να παίξουν στην πανδημία και το πήραν στα χαρτιά. Είναι αστείο να μιλάνε αυτοί για τιμωρίες έδρας, όταν έχουν ξεχαστεί στα συρτάρια της Ομοσπονδίας τα αίσχη των οπαδών τους που δεν τιμωρήθηκαν ΠΟΤΕ. Την Τετάρτη θα φανεί ποιοι θέλουν το άθλημα να πάει μπροστά και ποιοι θέλουν να το «ελέγχουν». 5 χρόνια τώρα στα ίσα δεν μας έχουν πάρει κανένα τρόπαιο. Αυτή είναι η αλήθεια. Όπως επίσης είναι αστείο να μιλάνε για την συγχώνευση με το ΙΕΚ- Ξυνή το 2017, όταν και οι ίδιοι για να παίξουν στην Α1 «απορρόφησαν» τον Γ.Σ. Ηλιούπολης το 2005. Ότι και να γίνει πάντως στην ουσία τα παιδιά του χαντ- μπολ είναι άξια συγχαρητηρίων και για την φετινή τους πορεία. Εν μέσω ένα σωρό προβλημάτων, χωρίς ουσιαστικά έδρα, με μικρότερο και πάλι μπάτζετ, έχουν σταθεί σαν ίσος προς ίσον απέναντι στην «λεγεώνα των ξένων». Δεν είμαστε κομπλεξικοί να ψάχνουμε για δικαιολογίες αν χάσουμε στα ίσα. Αν εμφανιστούν στον τελικό των τελικών καλύτεροι, ας το πάρουν. Στον αθλητισμό υπάρχει και η ήττα.

Την Τετάρτη το βράδυ θα δούμε αν οι διαιτητές έχουν σεβαστεί την προσπάθεια των παιχτών μας. Μέχρι στιγμής οι προσπάθειες μας την φετινή σεζόν ευοδώθηκαν καθώς έχουμε βγει Πρωταθλητές στον ερασιτέχνη στα 4 από τα 5 κύρια ομαδικά τμήματα. Ακόμη όμως τόσο στο Βόλεϊ γυναικών όσο και στο χάνμπολ φτάσαμε στους τελικούς των Πρωταθλημάτων. Μόνοι και άστεγοι απέναντι σε όλους. Ολυμπιακός όμως δεν γίναμε για τους τίτλους. Γίναμε για τα ιδεώδη που πρεσβεύει ο σύλλογος  και την μαχητικότητα των αθλητών –τριων μας,  να πολεμάνε σε κάθε παιχνίδι, τιμώντας τον κόσμο μας και τον δαφνοστεφανωμένο. Εμείς δεν τα παρατάμε ποτέ, ούτε στέλνουμε τμήματα μας στην Α2 ηθελημένα, ούτε χρέη γράφουμε στο χιόνι, και είμαστε κύριοι στις υποχρεώσεις μας απέναντι στο Κράτος.

Εσείς όλοι οι «υπόλοιποι» μπορείτε να τα πείτε αυτά; Και το κυριότερο, να τα κάνετε; Γιατί δεν μας λέτε εσείς οι δήθεν αντικειμενικοί αν ξέρετε τι συμβαίνει σε όλα τα άλλα σωματεία; Αλλά ξέχασα. Είστε απασχολημένοι στο να τους «γλείφετε», είτε από φόβο, είτε από «συμφέρον». Θρύλε μου κάνε μια ακόμη υπέρβαση, ένα ακόμη αγωνιστικό ντου.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ