ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Το μυαλό όλων στα ματς με την Γκενκ και αυτών που «πρέπει» στην μεταγραφική ενίσχυση!

Το μυαλό όλων στα ματς με την Γκενκ και αυτών που «πρέπει» στην μεταγραφική ενίσχυση!
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Με τον Ολυμπιακό να κλείνει εκτός απροόπτου την 6η του φετινή μεταγραφή που ακούει στο όνομα Ελ Κααμπί, η προσοχή όλων είναι στραμμένη στα ματς με την Γκενκ. Μια Γκενκ πληγωμένη από τον αναπάντεχο αποκλεισμό της από την άσημη Σερβέτ, μια Γκενκ που θέλει να συνέλθει από το σοκ και να συνεχίσει στο Γιουρόπα για να μην «καταστραφεί» και οικονομικά και αγωνιστικά, μιας και ένας ακόμη αποκλεισμός θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις, και πωλήσεις βασικών της παιχτών.

 Από την άλλη ο Ολυμπιακός μπαίνει ξανά από το δύσκολο μονοπάτι στην Ευρώπη. Θέλει να ξεκινήσει με το δεξί, με νέο προπονητή, άλλη φιλοσοφία και με τους περσινούς ως επί το πλείστον παίχτες. Με μόλις τρεις αλλαγές στην 11αδα του, Ιμπόρα, Κίνι, και Φρέϊερ μιας και οι επόμενοι τρεις , Πορόζο, Αλεξανδρόπουλος και Ελ Κααμπί, θα είναι είτε στην αποστολή , είτε ενδέχεται να αγωνιστούν έστω και ως αλλαγές αν χρειαστεί στην ρεβάνς. Εμείς πρέπει να ασχολούμαστε με τα ματς των προκριματικών , και αυτοί που έχουν αναλάβει να φέρνουν εις πέρας τις μεταγραφές , με αυτές. Είναι δυο διαφορετικά πράματα, έστω και αν στην πορεία συναντιούνται οι δρόμοι τους.

 Δεν ήταν ποτέ δυνατόν για μια ομάδα που αναδιαρθρώνεται να είναι έτοιμη , η όπως την θέλουμε τέτοια εποχή. Όλοι «ξέραμε» ότι θα στηριχτούμε ως επί το πλείστον στην παλαιά φρουρά. Και μέχρι το τέλος Αυγούστου οι αλλαγές θα είναι ακόμη περισσότερες όσον αφορά την στελέχωση του ρόστερ. Υπάρχουν αυτοί που δεν υπολογίζονται καθόλου, αυτοί που δίνουν εξετάσεις,  αυτοί που επιθυμούν να μεταγραφούν μετά τα προκριματικά, και αυτοί που τελειώνουν τα συμβόλαια τους σε ένα χρόνο και αν δεν θέλουν να ανανεώσουν , επιβάλλεται να πουληθούν γιατί μένουν ελεύθεροι από τον Γενάρη να υπογράψουν όπου θέλουν. Και μιλάμε συνολικά για 24!!! παίχτες.

Αυτή είναι η καταγραφή της πραγματικότητας. Όποιος νομίζει ότι μπορούσαμε να κινηθούμε πιο γρήγορα και δεν το κάναμε δικαίωμα του. Όποιος νομίζει ότι οι ομάδες στήνονται εκ βάθρων με βιαστικές κινήσεις επίσης. Όποιος νομίζει ότι θα γινόντουσαν πάνω από 10 μεταγραφές χωρίς ελεύθερους, δανεικούς με οψιόν όμως, έμπειρους και ταλαντούχους , με αγορές μόνο από τις ομάδες τους, μάλλον δεν είναι ρεαλιστής. Όπως επίσης για κανέναν απολύτως παίχτη η Ιστορία έχει δείξει ότι δεν μπορούν να βγαίνουν πρόωρα και ασφαλή συμπεράσματα. Είτε θετικά, είτε αρνητικά.

Μετά από χρόνια ο Ολυμπιακός κινείται στις μεταγραφές εντελώς διαφορετικά. Δείχνει να έχει πλάνο, με παίχτες που θέλει και θέλουν να έρθουν με φιλοδοξίες και όχι απλά για να μεταγραφούν. Όλοι ξέρουμε η αν προτιμάτε υποπτευόμαστε ότι το τελικό ρόστερ δεν θα έχει καμιά σχέση με αυτό που ξεκινήσαμε την σεζόν. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει. Υπάρχουν αυτοί που περιμένουν τον αποκλεισμό για να «δικαιωθούν». Να μην στηρίξουν την προσπάθεια που ξεκίνησε και να την μηδενίσουν στην πρώτη στραβή. Υπάρχουν και αυτοί που θα στηρίξουν γιατί ελπίζουν ότι κάτι καλό φτιάχνεται, και δεν θα σταθούν όσο και να στεναχωρηθούν αν ξεκινήσουμε αρνητικά.

Όλοι θέλουμε τον Ολυμπιακό να συνεχίσει στους ομίλους. Αυτοί που θα αγωνιστούν στις 10 και στις 17 Αυγούστου θέλουμε να τους δούμε να παλεύουν για αυτό. Να δώσουν το 100% . Είναι υποχρέωση κάποιων για όσα τους έχει προσφέρει ο Ολυμπιακός να το κάνουν έστω και αν μπορεί κάποιοι μετά από αυτά τα ματς να μην συνεχίσουν με την ερυθρόλευκη. Η μεταγραφική ενίσχυση πρέπει να συνεχιστεί , ώστε να ενσωματώνονται και να προσαρμόζονται στην ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι παίχτες που θα έρχονται για τα επόμενα ευρωπαϊκά ματς και το ξεκίνημα του Πρωταθλήματος. Με την διακοπή των επίσημων υποχρεώσεων αρχές Σεπτέμβρη να μας δίνει την ευκαιρία να μοντάρουμε καλύτερα το τελικό ρόστερ. Και μην ξεχνάτε. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε όλοι. Είμαστε πολλοί άρα και οι απόψεις το ίδιο. Πέρσι στο ξεκίνημα της σεζόν ήμασταν εκστασιασμένοι με τις μεταγραφές και «έπιασαν» ελάχιστες.

Μακάρι φέτος που μέχρι στιγμής είμαστε συγκρατημένοι να «βγουν» οι περισσότερες. Έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας στο μεταγραφικό παζάρι. Για την ακρίβεια προβλέπω ότι είμαστε λίγο κάτω από την μέση. Πάμε ρε Ολυμπιακάρα.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ