ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Οι «Πρωταθλητές» επικοινωνίας ας προσθέσουν κούπες στις τροπαιοθήκες και αστέρια στις φανέλες τους!

Οι «Πρωταθλητές» επικοινωνίας ας προσθέσουν κούπες στις τροπαιοθήκες και αστέρια στις φανέλες τους!
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι δικαίωμα του καθενός να χαλιέται όσο θέλει, για τις όποιες «επικοινωνιακές ήττες» , όπως του τις παρουσιάζουν οι «άλλοι». Ο Ολυμπιακός ασχολήθηκε με τον Ντεσπόντοφ, τόσο όσο, και από την στιγμή που υπέγραψε τον βασικό του στόχο, τον Σολμπακεν, αποσύρθηκε. Πρωτάθλημα επικοινωνίας και ικανοποίησης δεν υπάρχει. Η μάλλον υπάρχει αλλά το κατακτούν όλοι όσοι ξέρουν ότι η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη.

Εγώ εν αντιθέσει με όλους τους άλλους δεν θα ισχυριστώ ότι δεν είναι καλός παίχτης. Δεν με νοιάζει να μειώσω την αξία του. Απλά το παιδί από Πρωταθλητής Βουλγαρίας υποβάθμισε την καριέρα του , ερχόμενος στον παντοτινό 4ο του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Ε θα βγουν και φέτος 4οι με τον Ντεσπόντοφ στο ρόστερ. Όπως επίσης άλλη αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ έψαχνε τρόπο να μην κορυφωθούν οι αντιδράσεις από τους οπαδούς του, που έβλεπαν τον Ιβάν, να παίρνει σχεδόν 12 μύρια από πωλήσεις βασικών παιχτών και να δαπανά , πριν τον Ντεσπόντοφ, μόλις 1,5 μύριο σε ομάδες. Με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει αντίστοιχα, 13,5 μύρια και να έχει ξοδέψει τα 11,3!!! Πέρα από τα έξοδα σε συμβόλαια και δανεισμούς.

 Μπορούν επίσης οι «Πρωταθλητές» επικοινωνίας να προσθέτουν κούπες στις τροπαιοθήκες και αστέρια στις φανέλες τους, αν αυτό τους κάνει υπερήφανους. Κανένα πρόβλημα. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ανυπομονώ να ξαναπάω στο γήπεδο. Ότι με ικανοποιεί αυτό που βλέπω , έστω και αν ακόμη είμαστε στην αρχή, προσδοκώντας τα καλύτερα.  Όποιος δεν «βλέπει» ότι τα  «εξτρέμ» του Ολυμπιακού είναι οι … Ορτέγκα , Ρίτσαρντς  και Ροντινέϊ , Κίνι … ότι ο Μασούρας λογίζεται ως δεύτερος επιθετικός…. Ότι οι Φορτούνης,  Μπιέλ , Σκάρπα,  Μπρνιτς και  Σολμπακεν είναι στο σύστημα του Μαρτίνεθ , τα «εξτρέμ» που κόβουν προς τα μέσα… και ότι οι ΄Εζε,  Μαντί, Αλεξανδρόπουλος Ιμπόρα προορίζονται για τις θέσεις 6-8….επίσης είναι δικαίωμα του, ανάλογα με το πώς αντιλαμβάνεται την μπάλα που «βλέπει» ο καθένας. Και δεν βάζω στην εξίσωση καν Βρουσάϊ και Καρβάλιο ως 6η και 5η λύση αντίστοιχα. Στην επίθεση θεωρώ ότι χρειαζόμαστε ένα ακόμη σέντερ φορ, κυρίως για την Ευρώπη, γιατί για το Ελληνικό Πρωτάθλημα και με την προσθήκη του Χασάν μετά την διακοπή αν μείνει τελικά ως 3ος μια χαρά είμαστε.

Ας περιμένουμε όμως και την τελευταία μέρα των μεταγραφών για να έχουμε πλέον την πλήρη εικόνα της διαμόρφωσης του ρόστερ. Ασχολήθηκε με εξαιρετικές και δύσκολες περιπτώσεις ο Ολυμπιακός, εις γνώσιν του. Και ας ήξερε ότι οι πιθανότητες ήταν εναντίον του. Έφερε όμως και παίχτες όπως οι Ορτέγκα, Έζε , Σκάρπα , και Σολμπακεν, που θα κοσμήσουν το Ελληνικό Πρωτάθλημα χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία των υπολοίπων νεοαποκτηθέντων, επενδύοντας παράλληλα σε Αλεξανδρόπουλο, Μπρνιτς, Πορόζο. Το ποιοι δε θα αποκτηθούν από τους δανεικούς που ο Ολυμπιακός έχει την οψιόν αγοράς, θα εξαρτηθεί από το τι θα δείξουν όλη την χρονιά.

Αν τώρα κάποιοι θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε η μπορούσε να δώσει περισσότερα χρήματα για Αμούζου, Καράντζα, Μπορέ κλπ λυπάμαι που θα τους το χαλάσω αλλά πιστεύω ότι φτάσαμε στο ταβάνι μας. Αν πάλι δεν καταλαβαίνουν το γιατί το ταβάνι του Ολυμπιακού περιορίζεται στα 6 μύρια αγοράς και πάλι δεν θα προσπαθήσω να πείσω κανέναν. Το ιδανικό για μένα πάντως είναι αυτά τα 15 περίπου μύρια που μπορούν να δοθούν κάθε χρόνο σχεδόν σε ομάδες να δίνονται σε 2-3 εξαιρετικές προσθήκες . Αυτό όμως προϋποθέτει ότι η μεταγραφική ενίσχυση θα είναι μονοψήφια και ελάχιστη, άρα ο βασικός κορμός πρέπει να παραμένει και να είναι αξίας. Γιατί μέχρι στιγμής και φέτος οι προσθήκες είναι ήδη 14!!!! 

Νίκη και σήμερα με την Λαμία  για να μπούμε όπως πρέπει μετά την διακοπή στον δρόμο για το 48ο Πρωτάθλημα. Κάθε μέρα που περνάει, κάθε νίκη που κάνουμε , μας κάνει πιο δυνατούς και πιο έτοιμους.

 

PHOTO GALLERY

Οι «Πρωταθλητές» επικοινωνίας ας προσθέσουν κούπες στις τροπαιοθήκες και αστέρια στις φανέλες τους!
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ