ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ήμουνα νιος και γέρασα….

Ήμουνα νιος και γέρασα….
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτή είναι η κοινωνία μας δυστυχώς. Εγκλήματα εκ των οποίων αρκετά μένουν ατιμώρητα, επιλεκτικές τιμωρίες, και επιλεκτικές διαπομπεύσεις, ένας κύκλος βίας και αίματος που δεν σταματά. Η βία είναι μία και έχει ένα πρόσωπο, με πολλά πλοκάμια . Αυτό δηλαδή που δεν λένε να το δουν όλοι οι και καλά ανευθυνο- υπεύθυνοι , και κρύβονται πίσω από την κάθε είδους μορφή της. Χάνονται εντελώς άδικα ζωές, καταστρέφονται ολόκληρες οικογένειες, και η αλήθεια δυστυχώς λάμπει ελάχιστα .

Ένας νέος συνάνθρωπος μας χαροπαλεύει, ένα 18χρονο παιδί κατέστρεψε την ζωή του και όχι μόνο αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες, και για μια ακόμη φορά οι «σωτήρες» βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος. Ποιον προσπαθούν άραγε να πείσουν διάφοροι ότι ήταν σωστή η ενέργεια της ομηρίας εκατοντάδων ανθρώπων; Αν δηλαδή γινόντουσαν ακριβώς τα ίδια στο κέντρο της Αθήνας και κάποιοι από τους μπαχαλάκηδες έβρισκαν καταφύγιο σε μια Τράπεζα, θα την κύκλωναν, και θα προσήγαγαν τους πελάτες, το υπαλληλικό προσωπικό, με κλωτσιές , μπουνιές, ύβρεις , τρομοκρατία και απειλές για εξακρίβωση επί 26 ώρες; Γιατί αυτό έγινε, μαζί με ελάχιστα ξερά κάηκαν και ένα σωρό χλωρά που δεν είχαν καμιά απολύτως σχέση με το συμβάν . Και ας υπήρχαν 2 διμοιρίες ΜΑΤ μέσα στο γήπεδο στα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων .

Γιατί την ώρα της επίθεσης στην διμοιρία μακριά από το γήπεδο δεν δόθηκε εντολή έστω η μια από αυτές να βγει στους δρόμους για να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κατάσταση και μην γίνει μετά η ομηρία εκατοντάδων αθώων ανθρώπων; Έκατσαν μέσα να φυλάνε τους τοίχους ; Φυσικά και είναι καταδικαστέα τα επεισόδια και κάθε μορφής επεισόδιο .

Πόσο μάλλον όταν καταλήγει να χάνονται η να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι προέχει να σωθεί το παλληκάρι. Αυτό όμως δεν νομιμοποιεί την κατάχρηση εξουσίας και την κακοποιητική συμπεριφορά προς όλους ανεξαιρέτως τους προσαχθέντες.

Τα μέτρα που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση της βίας, είναι πρώτα από όλα προσβολή για τον τραυματία αστυνομικό , επιλεκτικά ανήθικα για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου του Ολυμπιακού, και εξοργιστικά για τους υγιείς φιλάθλους όλων των ομάδων. Πριν καν να διεξαχθεί το ματς ΑΕΚ - ΔΥΝΑΜΟ Ζάγκρεμπ πέθανε οπαδός! Τα ευρωπαϊκά ματς της ΑΕΚ όμως έγιναν με κόσμο. Τότε δεν υπήρχε οργή στον κόσμο για την στάση της αστυνομίας να αφήσει ανεξέλεγκτα οπαδούς της Δυναμό να έρθουν από την Κροατία διασχίζοντας την μισή Ελλάδα και μαζί με εκείνους τους λίγους του ΠΑΟ να δράσουν από κοινού , όπως ακούγεται , φτάνοντας έξω από το γήπεδο χωρίς καν να υπάρχει αγώνας με αποτέλεσμα τον θάνατο του Μιχάλη; Και χωρίς να έχουν βρεθεί οι ένοχοι , φυσικοί , ηθικοί και καθοδηγητές αρχίζουν και αφήνονται ήδη ελεύθεροι οι Κροάτες; Μιλάνε όλοι για τον Άλκη και τον Μιχάλη αλλά ξεχνάνε επιδεικτικά ότι στην φιέστα της ΑΕΚ έχασε την ζωή του, έξω από το γήπεδο, από ομοϊδεάτη του , άλλος ένας άνθρωπος. Ξεχνάνε ότι κ άλλος οπαδός έχασε την ζωή του πιθανότατα από τα καπνογόνα και τα δακρυγόνα. Στην Θεσσαλονίκη πέφτει το ξύλο σύννεφο, όπου βρει η μια ομάδα την άλλη στους δρόμους , χωρίς να διεξάγονται αγώνες. Να πούμε για τα επεισόδια που διαδραματίζονται συνεχώς στο κέντρο της Αθήνας; Που από θαύμα δεν θρηνούμε συνεχώς θύματα; Η δεν ήταν θύμα ο Γρηγορόπουλος ; Ο Φύσσας; Τα παιδιά στο Νέο Ηράκλειο; Ανεξάρτητα τα πιστεύω του καθενός. Δεν ήταν θύμα ο 17χρονος στην Λιβαδειά; Με την υπόθεση της Μαρφίν μάθαμε κάτι; Βρέθηκαν οι ένοχοι; 13 χρόνια έχουν περάσει. Εκεί και αν υπήρχαν αθώα θύματα.

Τις φωτογραφίες , πόσοι είναι , και τα επαγγέλματα των παιδεραστών στην υπόθεση του Κολωνού ακόμη περιμένουμε να δουν το φως της δημοσιότητας . Αυτή και αν είναι βία.

Στα Τέμπη και στις πλημμύρες δεν είχαμε νεκρούς; Ναι ξέρω, ο σταθμάρχης φταίει μόνο και ο Θεός που έριξε τόσο πολύ νερό.

Υ.Γ.1… Την Παρασκευή στο ΣΕΦ θα πάνε άλλοι, από αυτούς που θα πήγαιναν την Πέμπτη στο Καραϊσκάκη.

Υ.Γ.2… Η ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Υ.Γ.3.. Παγκόσμια πρωτοτυπία, να διεξάγονται αγώνες ποδοσφαίρου όχι μόνο χωρίς φιλοξενούμενους, αλλά και χωρίς φιλάθλους της γηπεδούχου.

Υ.Γ.4… Αστυνομικοί με παραβατικές συμπεριφορές δεν υπάρχουν; Ναι και μάλιστα σε ένα σωρό ποινικά αδικήματα. Φταίνε όλοι οι αστυνομικοί για τις πράξεις των λίγων; Η λύση είναι να κλείνουν τα αστυνομικά τμήματα; Η να τιμωρούνται αποκλειστικά και μόνο οι ένοχοι;

Υ.Γ.5… Όπως υπάρχουν ανεγκέφαλοι οπαδοί, υπάρχουν, που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία, και καλοί. Το ίδιο ισχύει σε όλες τις κοινωνικές τάξεις των ανθρώπων , σε όλα τα επαγγέλματα.

Υ.Γ.6… Το πρόβλημα της βίας είναι γενικότερα κοινωνικό φαινόμενο.

Υ.Γ.7… Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, η σχολική βία στους ανήλικους έχει πάρει ήδη ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ε, κλείστε και τα σχολεία να πηγαίνουν στην τελική μόνο οι καθηγητές.

Υ.Γ.8… Να χαίρεται η Πολιτεία την νέα σύμπραξη. Στην παρέα του «ξενοδοχείου» προστέθηκε και ο Άρης. Όχι για να γίνουν καλύτεροι και να διεκδικούν τα Πρωταθλήματα μέσα στα γήπεδα, αλλά για να τα «κλέβουν» από τον Ολυμπιακό. Εμείς τους λέμε μόνο ένα… 47 εμείς και 40 όλοι σας 

 

PHOTO GALLERY

Ήμουνα νιος και γέρασα….
Ήμουνα νιος και γέρασα….
Ήμουνα νιος και γέρασα….
Ήμουνα νιος και γέρασα….
Ήμουνα νιος και γέρασα….
Ήμουνα νιος και γέρασα….
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ