ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Οι δημοσιογράφοι από τα "LIDL"...

Οι δημοσιογράφοι από τα

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με τελικό σκορ 3-0. Κατά γενική ομολογία, το σκορ θα μπορούσε να είχε φτάσει σε μεγαλύτερα επίπεδα και να έχουμε 4,5,6 γκολ. Υπό κανονικές συνθήκες της τελευταίας εικοσαετίας, θα έλεγε κανείς πως αυτό είναι ένα λογικό αποτέλεσμα, μιας και τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ έχει συνηθίσει να τρώει πολλά γκολ στο Καραϊσκάκη.

Η τελευταία αναμέτρηση των δυο αντιπάλων όμως, είχε μια ιδιαιτερότητα... Η ΑΕΚ προσμονούσε να πάρει αποτέλεσμα, ο Τύπος της έκανε άμεσες αναφορές σε νίκη, ενώ κατά τους ειδήμονες δημοσιογράφους των μέσων της, αντιμετώπιζε τον χειρότερο Ολυμπιακό των τελευταίων χρόνων κλπ, κλπ, κλπ.

Οι δε αντικειμενικοί (λέμε τώρα) κόντεψαν να μας πείσουν ότι ήρθε το ΤΕΛΟΣ του Ολυμπιακού και αρχίζει η αυτοκρατορία της «Αεξάρας»! Έχουμε ακούσει πολλές φορές αυτή την... μπα-κασέτα, κι αυτοί την έχουν ακούσει αλλά δε λένε να καταλάβουν!

Πως όμως και γιατί κάποιοι έπεισαν ότι τα δυο ρόστερ δεν έχουν διαφορά; Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται ότι στον πάγκο του Ολυμπιακού με την έναρξη του αγώνα ήταν ο Καρντόσο, ο Καμπιάσο, ο Τσόρι και ο Μαρίν; Που οι τέσσερις τους κοστίζουν όσο η ΑΕΚ; Φυσικά και το ξέρουν, αλλά δεν τους νοιάζει... Απλά παίζουν το παιχνίδι τους.

Φταίει λέει ο Κετσπάγια που έχασε το παιχνίδι. Λες και είχε στον πάγκο τον Μέσι και δεν τον έβαλε. Ή μάλλον λες και είχε τον Καρντόσο και δεν τον έβαλε.

Ο Κετσπάγια κύριοι κλήθηκε να κερδίσει τον Ολυμπιακό αλλά και να πορευθεί γενικότερα σε ένα μαραθώνιο όπως είναι το πρωτάθλημα, με ένα ρόστερ το οποίο έχει 5-6 καλούς παίκτες και 20 αμφιλεγόμενους για διεκδικήτρια του πρωταθλήματος ομάδα. Με λίγα λόγια, ο Μάνταλος, ο Αλμέιδα και δυο τρεις άλλοι μπορούν να τραβήξουν το κουπί. Οι υπόλοιποι θα μπορούσαν να αγωνίζονται σε μια μικρομεσαία ομάδα και μάλιστα, για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς, να μην έχουν σίγουρη θέση στην ενδεκάδα.

Και εδώ έρχεται η ώρα της κρίσης. Εδώ αποκαλύπτεται πέραν πάσαν υποψίας η συγκάλυψη της γύμνιας. Ούτε μια αναφορά στη διοίκηση Μελισσανίδη. Να πούνε ρε παιδί μου, ρε Πρόεδρε, φέρε κάνα παίχτη... Ο Πογιέτ κάτι ανέφερε ο άνθρωπος και αμέσως πνίγηκε το νέο, τους είπε την αλήθεια για τον περυσινό περίπατο του Ολυμπιακού, ότι πως είναι δυνατόν να θεωρούν εαυτούς διεκδικητές της ερυθρόλευκης ηγεμονίας ξοδεύοντας 135 χιλιάρικα για μεταγραφές...

Το είπε βέβαια αφού έφυγε, θα σου πει κάποιος και κρατάει κακία. Ναι, αλλά δεν είδα να γίνεται κανένα σήριαλ για τους λόγους φυγής του. Δεν είδα ούτε άκουσα να γίνονται συζητήσεις όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Σίλβα, ότι δήθεν την έκανε ο Πορτογάλος γιατί δεν έβαζε λεφτά ο Μαρινάκης να του πάρει παίκτες. Φυσικά όταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο με τον Φιγκέιρας που ήταν επιλογή του Σίλβα, (μάλλον κλεισμένος πριν φύγει ο προπονητής) άρα κομμάτι του σχεδιασμού του, δεν είδα και δεν άκουσα κανέναν να λέει, ρε σεις, φέρανε παίχτη, μάλλον υπήρχε σχεδιασμός... Σχεδιασμός, ο οποίος επαναπροσδιορίστηκε με το νέο πρόσωπο στον πάγκο τον Ισπανό, ο οποίος είχε σαν μοναδικό στόχο να περάσει στον επόμενο γύρο με την ομάδα που είχε στα χέρια του εκείνη τη στιγμή. Να περάσει, να γνωρίζουμε ποιά είναι τα οικονομικά δεδομένα και ποιούς παίκτες μπορεί να φέρει η διοίκηση με το καρότο του Τσάμπιονς, διότι μη γελιόμαστε, κάνει διαφορά να προσπαθείς να πείσεις κάποιον να έρθει για να κουνήσει σεντόνι πως να το κάνουμε.

Αλλά και μετά από την απομάκρυνση του Ισπανού, η οποία τελικά ορθώς έγινε, μετά τον αποκλεισμό που στοίχισε, τί έγινε;

Δημιουργήθηκε ένα οικονομικό κενό, σωστά;

Ή θα έπρεπε να κινηθεί η ομάδα με σχεδιασμό Europa, ή θα έπρεπε να μπει το χέρι στην τσέπη και ότι προλάβουμε. Και το χέρι μπήκε στην τσέπη και έβγαλε είκοσι ζεστά και μπήκαν στα ταμεία και προχώρησε ο σχεδιασμός και αγοράστηκαν παίκτες έστω και την τελευταία στιγμή. Και εκεί όμως η αλήθεια έπρεπε να χτυπηθεί, έπρεπε να δημιουργηθούν ασφυκτικές συνθήκες άμεσης παράδοσης υψηλού ποδοσφαιρικού θεάματος, σε 15-20 ημέρες. Έγιναν λάθη; Προφανώς, πληρώθηκαν όμως, και με το παραπάνω. Που ήταν όλοι οι τιμητές της αντικειμενικότητας να μιλήσουν για την πίστωση χρόνου που χρειάζεται ο Ολυμπιακός να δέσει μια ομάδα που μόλις αποκτήθηκε από την αρχή; Πουθενά, απλά γράφανε ρίχνοντας λάδι στη φωτιά και δηλητηριάζοντας το κλίμα για να ενισχύεται η μουρμούρα και η εσωστρέφεια.

Για να γίνει τελικά το ποθητό, να πέσει το κάστρο από μέσα...

Να στραφούν απέναντι στον Μαρινάκη.

Και τι δεν διαβάσαμε τον τελευταίο μήνα, νόμιζες πως έχει γυρίσει ο Ολυμπιακός στα πέτρινα χρόνια. Δεν βγήκε βλέπεις το καλό το νέο για αυτούς, να πει ο Μαρινάκης δηλαδή πάμε με μπάτζετ Europa, οπότε έπρεπε να χτυπηθούν οι κινήσεις της ενίσχυσης, να χτυπηθεί ο κορμός της ομάδας, τον είδαν τον γίγαντα να πέφτει και όρμησαν όλοι να τον φάνε. Και εκεί συσπείρωσαν τον κόσμο, αυτό δεν το περίμεναν βλέπεις...

Και επιστρέφω στα του Μελισσανίδη, ο οποίος έχει κάνει τα απίστευτα. Έπεισε Θεούς και Δαίμονες πως η παρένθεση των δυο χρόνων στις μικρότερες κατηγορίες είναι για το καλό της Αεκάρας, ρίχνοντας την ομάδα δυο κατηγορίες, κάτι που έγραψε στα βιβλία της ιστορίας του ποδοσφαίρου σαν τη μεγαλύτερη ίσως ταπείνωση ενός τόσο μεγάλου σωματείου και δεν άνοιξε ρουθούνι.

Πως σε δυο χρόνια θα υπάρχει γήπεδο και μάλιστα με χαρισμένα λεφτά, και αντ’ αυτού υπάρχει ακόμα οικόπεδο και δεν άνοιξε ρουθούνι, πως θα έρθουν οι μεγάλοι παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά και ήρθε τελικά ο Πίου και δεν άνοιξε ρουθούνι, ότι φέτος θα κερδίσουν τον χειρότερο Ολυμπιακό της ιστορίας και έπεσε τριάρα και δεν άνοιξε ρουθούνι... Το μόνο που φαίνεται να δουλεύει είναι το στραγάλι, εκεί βλέπεις ανοίγουνε συχνά τα ρουθούνια, αλλά θέλει και ομάδα φιλαράκο μου, θέλει και ομάδα να μπορείς να κερδίζεις ακόμα και όταν το στραγάλι είναι μαζί σου.

Και μετά σου λένε δεν υπάρχει παρασκήνιο... Ο ένας δίνει πάλι είκοσι από την τσέπη του και ο άλλος τα έχει κάνει λαϊκή αγορά και φταίει ΜΟΝΟ ο Κετσπάγιας...

Και πάει το σανό με τα φορτηγά... και τρώώώνε...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ