ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κοιτάξτε ποιος μιλάει!

Κοιτάξτε ποιος μιλάει!

Επειδή ο Γιάννης Αλαφούζος επί χρόνια παρουσιάζεται εκτός των άλλων και ως Ιεροκήρυκας της Διαφάνειας, ήρθε η ώρα να μάθει η κοινή γνώμη, ορισμένα πράγματα για τον βίο και την πολιτεία του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ και προέδρου της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, στις 19 Αυγούστου παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Επιθεώρησης Δικαστηρίων πειθαρχική έρευνα "προς διερεύνηση τυχόν ύπαρξης ευθυνών καθυστέρησης απονομής της δικαιοσύνης", καθώς είχε διαπιστώσει ότι εκκρεμούσαν από τον Αύγουστο του 2008 στο Πρωτοδικείο Αθηνών δικογραφίες για τις συνθήκες αγοραπωλησίας της τηλεοπτικής συχνότητας του Seven X, μέσω της οποίας εκπέμπει ο ΣΚΑΪ.

Επί επτά χρόνια, δηλαδή, οι ανακριτές κρατούν ανοιχτή μια δικογραφία με κακουργηματικές απάτες επιχειρηματία-καναλάρχη που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Σύμφωνα, λοιπόν, με το απαντητικό έγγραφο του υπ. Δικαιοσύνης (20/8/2015, αρ. πρωτ. 307), διενεργήθηκε έρευνα από την οποία προέκυψαν τα εξής συγκλονιστικά στοιχεία, που αναδίδουν –αν μη τι άλλο- οσμής ενός νέου παραδικαστικού κυκλώματος.

Τον Ιούνιου του 2004, έπειτα από καταγγελία, σχηματίστηκε δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα ή συνήθεια, η οποία διαβιβάστηκε τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 6 Φεβρουαρίου 2008, στον 23ο τακτικό ανακριτή για τη διενέργεια της κύριας ανακρίσεως (ΑΒΜ ΣΤ 2005/2008).

Έκτοτε, "η δικογραφία τελεί υπό επεξεργασία!" Αυτή την απάντηση έδωσε στον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών ο ανακριτής του 23ου τμήματος, ότι δηλαδή επτά χρόνια εκκρεμεί η ολοκλήρωση μιας ήδη ώριμης δικογραφίας, με αποτέλεσμα οι οικονομικοί εισαγγελείς να μην μπορούν να ελέγξουν τα "αλισβερίσια" του ομίλου Αλαφούζου με την Αγροτική Τράπεζα κατά την εξεταζόμενη από αυτούς περίοδο (2000-2010), μέχρι δηλαδή την πώληση του υγιούς χαρτοφυλακίου της ΑΤΕ.

Από τα παραπάνω εκείνο που προκύπτει είναι ότι ο μόνος που δεν δικαιούται δια να ομιλεί για καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης, είναι ο κ. Αλαφούζος, ο οποίος επί επτά χρόνια, "κρατά" στα συρτάρια των ανακριτών μια υπόθεση κακουργηματικής απάτης, η οποία τον βαρύνει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 • Προσοχή στο κενό της προπαγάνδας

  Προσοχή στο κενό της προπαγάνδας

  Άπαντες παραδέχονταν πως ορθά δεν έγινε το ματς στη... Βαγδάτη της Λεωφόρου! Και σήμερα γίνεται μια απίστευτα γελοία προσπάθεια να υπάρξει σύγκριση με το ματς στα Χανιά που διεξήχθη σε απόλυτα αθλητικά πλαίσια.

 • H σάμπα και το γκρουπάκι του Αντρίκου

  H σάμπα και το γκρουπάκι του Αντρίκου

  Ο Παναγιώτης που δεν... ακούμπησε, ο Γιαννάκης που θέλει να... χορέψει και τα... μηνύματα του μεγάλου επικοινωνιολόγου!

 • ΣΥΚΩ ΧΩΡΑΙΨΑΙ ΚΟΥΚΛΗ ΜΟΥ...

  ΣΥΚΩ ΧΩΡΑΙΨΑΙ ΚΟΥΚΛΗ ΜΟΥ...

  Κάθε φορά που ανοίγει το κοτσανολόγιο ο Κωνσταντινέας είναι να κλείνεις τα αυτιά σου!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ