ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στιβαχτής: «Πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα!»

Στιβαχτής: «Πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα!»
Book Small Mobile

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός ΠΡΕΠΕΙ να μείνει ζωντανός! Είναι επιτακτική ανάγκη, για τους συλλόγους και τους αθλητές! Η δήλωση του αρχηγού του Ολυμπιακού, Κώστα Στιβαχτή, για το θέμα, είναι η εξής: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολλή δύσκολη περίοδο για την ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας που έχει χτυπήσει την πόρτα μας. Το αδιαπραγμάτευτο αγαθό που πρέπει να προφυλάξουμε είναι η υγεία μας. Όμως δεν πρέπει να αδρανήσουμε. Πρέπει να αντισταθούμε και να συνεχίσουμε να ζούμε παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ο αθλητισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και έχοντας πλέον την εμπειρία της προηγούμενης καραντίνας(διακοπής- επανέναρξης για το άθλημα του βόλεϊ) μπορώ να δηλώσω ότι η επικείμενη διακοπή στον αθλητισμό θα είναι καταστροφική σε πολλούς τομείς.

Όπως παραδείγματος χάριν, στον οικονομικό τομέα λόγω του ότι για τους περισσότερους αθλητές η δραστηριότητα αυτή αποτελεί την κυρία πηγή εσόδων τους και έτσι αναπόφευκτα θα δυσκολευτούν στον βιοπορισμό τους.  Επιπλέον με την συνεχή διακοπή και επανέναρξη των πρωταθλημάτων ο αθλητής δεν μπορεί να προπονηθεί με τον σωστό τρόπο και αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική του ακεραιότητα.

Εν κατακλείδι θεωρώ σωστό να συνεχιστεί το πρωτάθλημα λαμβάνοντας φυσικά όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι και πριν δύο μήνες ήμασταν ένα από τα αθλήματα που επέστρεψε στα γήπεδα (τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα) και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα χωρίς κανένα πρόβλημα».

H δήλωση του Δημήτρη Ζήση, βολεϊμπολίστα του Ολυμπιακού, για το θέμα, είναι η ακόλουθη: «Δεν πιστεύω ότι η λύση ενάντια στην εξάπλωση του Covid19 είναι να σταματήσει το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Volleyleague Ανδρών.

Όλες οι ομάδες αποτελούνται από συγκεκριμένο σύνολο ατόμων που είμαι σίγουρος ότι όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι και προσέχουμε τις επαφές μας και με εβδομαδιαία τεστ πιστεύω ότι η κατάσταση μπορεί να ελεγχθεί.

Επίσης αν ανασταλεί η αγωνιστική δράση, θα επιφέρει ένα οικονομικό πλήγμα για όλους τους αθλητές, όχι μόνο άμεσο αλλά και έμμεσο  διότι όπως όλοι γνωρίζουμε οι συνέπειες  τόσο στην αγωνιστική εικόνα ενός αθλητή με το «σταμάτα ξεκίνα», όσο και στο ίδιο του το σώμα είναι αρνητικές και δεν βοηθούν στην ανάπτυξη του και στην διεκδίκηση ανάλογων συμβολαίων.

 

 

Ακόμα μην ξεχνάμε ότι σε λίγο καιρό επρόκειτο να ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων  όπου καλούμαστε να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στηριζόμενοι στην προετοιμασία και τον ρυθμό που έχουμε βρει στους συλλόγους, διότι ο χρόνος προετοιμασίας κάθε Εθνικής ομάδας είναι ελάχιστος για αυτούς τους αγώνες.

Έτσι λοιπόν ευελπιστώ ότι θα συνεχιστούν οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις κάτι που θέλουν όλοι οι επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες που ζουν από το βόλεϊ».

 

PHOTO GALLERY

Στιβαχτής: «Πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ