ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Θρύλε το μεγαλείο σου! 41ος ευρωπαϊκός τελικός!

Θρύλε το μεγαλείο σου! 41ος ευρωπαϊκός τελικός!

Όταν μιλούν οι αριθμοί, η προπαγάνδα σωπαίνει. Ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός Σύλλογος στην Ευρώπη είναι εδώ και έτοιμος να σηκώσει το ευρωπαϊκό μέσα στην Ισπανία!

Έτοιμη να γράψει άλλη μία «χρυσή» σελίδα στην ιστορία της είναι η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, η οποία βρίσκεται μπροστά σε μία ακόμη τεράστια ευρωπαϊκή πρόκληση. Ο Θρύλος, με ελληνικό «κορμό», προκρίθηκε για 13η φορά σε ευρωπαϊκό τελικό (και έκτο τελικό πρωταθλήματος Ευρώπης), στη γυναικεία υδατοσφαίριση! Στον ημιτελικό του Final-4 του Champions League στη Βαρκελώνη, οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν με 16-12 την ισπανική Ματαρό και προκρίθηκαν θριαμβευτικά στον κυριακάτικο (21/4) τελικό.

Μάλιστα, πρόκειται η σημερινή ημέρα όπως και οι προηγούμενες δύο ιστορικές για τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό Σύλλογο στον πλανήτη.

Οι «Ερυθρόλευκοι» έχουν συμμετάσχει συνολικά σε 41 ευρωπαϊκούς τελικούς (13 πόλο Γυναικών) στον ομαδικό αθλητισμό και μάλιστα σε πέντε διαφορετικά τμήματα, κάτι που καταδεικνύει τη διαχρονικά επιτυχημένη πολυαθλητική υπόσταση του συλλόγου:

Πόλο γυναικών: 13 τελικοί (οι 5 στο Champions League, οι 3 στο κύπελλο κυπελλούχων/LEN trophy και οι 4 στο Super cup Ευρώπης).
Μπάσκετ ανδρών:
9 ευρωπαϊκοί τελικοί (και οι 9 στο κύπελλο πρωταθλητριών/Euroleague).
Πόλο ανδρών: 9 ευρωπαϊκοί τελικοί (οι 5 στο Champions League, οι 2 στο κύπελλο κυπελλούχων και οι 2 στο Super cup Ευρώπης).
Βόλεϊ ανδρών: 8 ευρωπαϊκοί τελικοί (οι 2 στο κύπελλο πρωταθλητριών/Champions League, οι 4 στο CEV cup και οι 2 στο Challenge cup).
Βόλεϊ γυναικών: 2 ευρωπαϊκοί τελικοί (και οι 2 στο Challenge cup).

Σύνολο: 41 τελικοί ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ