ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ηττήθηκε στη Βαρκελώνη - Συνεχίζει στο κυνήγι της πρόκρισης

Ηττήθηκε στη Βαρκελώνη - Συνεχίζει στο κυνήγι της πρόκρισης

Την ήττα με 9-5 γνώρισε ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη και υποχώρησε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς, ενώ η Μπαρτσελονέτα πήγε 3η με 20. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν σε κακή βραδιά και ηττήθηκαν από τους Ισπανούς, όμως στρέφουν την προσοχή τους στην πολύ απαιτητική συνέχεια και να πάρουν τις νίκες που πρέπει για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στο Final 8 του θεσμού.

Η ήττα ήρθε, καθώς ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προετοιμαστεί σωστά, καθώς αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα απουσιών από τις προπονήσεις και η ομάδα δεν μπόρεσε να δουλέψει όπως θα έπρεπε για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, λόγω των προβλημάτων.

Ο Ολυμπιακός, όμως, συνεχίζει να διατηρεί την τύχη του στα χέρια του! Με δύο νίκες στο «Παπαστράτειο» απέναντι σε Φερεντσβάρος (9/4) και Νόβι Μπέογκραντ (20/4), τερματίζει τρίτος και «κλειδώνει» την πρόκριση στο Final 8. Με ένα Παπαστράτειο… τρελοκομείο, ο Θρύλος θα κάνει το «2 στα 2» και θα βρίσκεται εκεί που πρέπει!

Η Μπαρτσελονέτα πήρε το προβάδισμα στο παιχνίδι στα 6:43’’ με ένα τυχερό γκολ από τον Γκρανάδος, καθώς το σουτ του κόντραρε στον Φιλίποβιτς και κατέληξε στα δίχτυα του Μπίγιατς, με τον Λαρούμπε να διπλασιάζει τα τέρματα των Ισπανών στα 5:29’’.

Ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του τελική στα 5:00’’ με τον Φιλίποβιτς να «σημαδεύει» το οριζόντιο δοκάρι του Αγκίρε, ο οποίος στα 4:00’’ απέκρουσε ένα δύσκολο σουτ του Φουντούλη και απέτρεψε το γκολ του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν συνεχόμενες άμυνες και κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με γκολ του Γενηδουνιά στα 1:09’’ στον παίκτη παραπάνω, έπειτα από ασίστ του Φιλίποβιτς.

Οι Ισπανοί αστόχησαν στην τελευταία επίθεση του οκταλέπτου, με τον Μπίγιατς να μπλοκάρει και την Μπαρτσελονέτα να διατηρεί το προβάδισμα 2-1 στη λήξη του πρώτου οκταλέπτου.

Μπαρτσελονέτα και Ολυμπιακός «σημάδευσαν» τα δοκάρια στις πρώτες τους επιθέσεις, με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, με την Μπαρτσελονέτα να κάνει το 3-1 με τον Ντε Τόρο στα 6:22’’.

Ο Ολυμπιακός απάντησε, άμεσα, με τον κορυφαίο πολίστα του κόσμου, Φίλιπ Φιλίποβιτς ο οποίος με τρομερό σουτ νίκησε τον Αγκίρε και έκανε το 3-2 για τον Ολυμπιακό στα 5:47’’. Ο Μπίγιατς, στη συνέχεια, είπε εντυπωσιακά «όχι» σε μια προσπάθεια της Μπαρτσελονέτα να σκοράρει από τα 2 μέτρα, κρατώντας τη διαφορά το ένα γκολ.

Ο Μουνιαρίθ στα 4:17’’ έκανε το 4-2 με ένα πολύ τεχνικό σουτ, με τον Λαρούμπε να ευστοχεί και να κάνει το 5-2, την ώρα που ο Ολυμπιακός δεν είχε σωστές επιλογές επιθετικά και δεν μπορούσε να μειώσει το σκορ, απέναντι στην Μπαρτσελονέτα η οποία έπαιζε πολύ σκληρή άμυνα, ξεκινώντας από ψηλά την πίεση.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει σε 5-3 με ένα εκπληκτικό τέρμα του Φιλίποβιτς από μακριά, ο οποίος νίκησε με εντυπωσιακό σουτ τον Αγκίρε και μείωσε στα 0:13’’ πριν τη λήξη του δεύτερου οκταλέπτου.

Η Μπαρτσελονέτα μπήκε δυναμικά στο τρίτο οκτάλεπτο και με τον Παβιγιάρντ στα 7:38’’ έκανε το 6-3, διατηρώντας ένα ασφαλές προβάδισμα, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ένα επιθετικό… μπλακ άουτ και να μη μπορούν να σκοράρουν.

Από τη μια η επιθετική αστοχία του Ολυμπιακού και η πιεστική άμυνα των Ισπανών, από την άλλη τα «φαλτσοσφυρίγματα» των διαιτητών, οι οποίοι χρέωναν τους «ερυθρόλευκους» με συνεχή επιθετικά φάουλ και η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου δεν είχε καταφέρει να βρει δίχτυα στο τρίτο οκτάλεπτο.

Ο Περόνε στον παίκτη παραπάνω στα 0:33’’ έκανε το 7-3 για την Μπαρτσελονέτα, με τους Ισπανούς να φτάνουν τη διαφορά του πρώτου αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων και να αποκτούν τεράστιο προβάδισμα στην αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει σε 7-4 με εκτέλεση πέναλτι του Γενηδουνιά στα 4:22’’, παράβαση την οποία κέρδισε ο Μουρίκης, με την Μπαρτσελονέτα να απαντάει άμεσα και να κάνει το 8-4 με γκολ του Ασένσιο στα 3:39’’.

Ο Κολόμβος από θέση φουνταριστού, σε παίκτη παραπάνω έκανε το 8-5 με εντυπωσιακό τελείωμα και μείωσε στα τρία γκολ τη διαφορά, με τον Ολυμπιακό να δείχνει πως «λύνει» το επιθετικό πρόβλημα των τριών προηγούμενων οκταλέπτων. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και να μειώσει κι άλλο τη διαφορά, με την Μπαρτσελονέτα να κάνει το 9-5 στην τελευταία επίθεση του αγώνα με τον Μουνιαρίθ στα 0:03’’.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-2, 2-0, 2-2

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Γκρανάδος (06:43), 2-0 Λαρούμπε (05:29), 2-1 Γενηδουνιάς (1:09)

2ο οκτάλεπτο: 3-1 Ντε Τόρο (06:22), 3-2 Φιλίποβιτς (05:47), 4-2 Μουνιαρίθ (04:17), 5-2 Λαρούμπε (02:39), 5-3 Φιλίποβιτς (00:13)

3ο οκτάλεπτο: 6-3 Παβιγιάρντ (07:38), 7-3 Περόνε (00:33)

4ο οκτάλεπτο: 7-4 Γενηδουνιάς (04:22), 8-4 Ασένσιο (03:39), 8-5 Κολόμβος (03:04), 9-5 Μουνιαρίθ (00:03).

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ