ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

"Υπάρχει χειραγώγηση της διαιτησίας"

Πολλά έχουν ακουστεί για τη διαιτησία στα ματς του Ολυμπιακού, τη φετινή σεζόν στη Euroleague. Για την άμυνα που παίζει ο Θρύλος και τα φάουλ που δεν δίνονται! Αλλά αυτή τη φορά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πέρασε στην αντεπίθεση. Ο κόουτς του Θρύλου μίλησε για το θέμα και την υπάρχουσα κατάσταση.

Επισημαίνοντας ότι "Είναι αλήθεια πως κάποιοι προπονητές και παράγοντες μιλούν για την άμυνα του Ολυμπιακού. Η άμυνα του Ολυμπιακού είναι μέσα στα αθλητικά πλαίσια. Το μπάσκετ είναι άθλημα των επαφών και μας αρέσει να παίζουμε με επαφές. Σε όποιον δεν αρέσει διαμαρτύρεται. Στο παιχνίδι με την Μπάμπεργκ, ο διαιτητής τιμωρήθηκε για κακή διαιτησία με τρεις αγωνιστικές.

Το ξέρατε αυτό; Και όμως τιμωρήθηκε. Στο Κάουνας στο πρώτο δεκάλεπτο μας σφύριζαν άσχημα, μας έδιναν εύκολα φάουλ, αλλά δεν μιλήσαμε και πάλι. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει χειραγώγηση της διαιτησίας. Ο κ. Μπερτομέου μας είχε τονίσει πως οι προπονητές δεν πρέπει να μιλάνε για διαιτησία. Κάποιοι όμως δεν το έχουν τηρήσει και μιλάνε συχνά. Εγώ το τήρησα, αλλά από εδώ και πέρα θα μιλάω και εγώ".

Σχετικά με το ματς κόντρα στην Λαμποράλ και τη συνέχεια στη διοργάνωση, ανέφερε πως "Ξεκινάμε αύριο την προσπάθεια μας για να ανακάμψουμε. Μία προσπάθεια με πολύ κρίσιμα ματς από εδώ και πέρα. Ξέρουμε την Λαμποράλ, όπως και μας ξέρουν. Έχουμε παίξει ήδη τρεις φορές φέτος. Πρέπει να μπούμε αποφασισμένοι στο παρκέ, συγκεντρωμένοι, να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να στηρίξουμε το πλάνο μας, πάνω σε αυτά που έχουμε δουλέψει. Δουλέψαμε τις αδυναμίες μας.

Η κρισιμότητα του αγώνα είναι μεγάλη και περιμένω απ' όλους μας να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου μας. Σε τέτοιες περιπτώσεις παίζει σημαντικό ρόλο η πνευματικότητα ετοιμότητα. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε και θα πρέπει να παραμείνουμε στο πλάνο μας. Ο κόσμος μας ξέρει πως κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια. Μας έχει στηρίξει και μας έχει δώσει ώθηση σε δύσκολες στιγμές".

Για το ματς του α’ γύρου: "Σίγουρα το παιχνίδι του πρώτου γύρου έχει στοιχεία για το πως θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Λαμποράλ. Σίγουρα μας δίνει μία εικόνα για το πως θα πρέπει να παίξουμε, αλλά αυτό είναι ένα νέο παιχνίδι".

Για την παρουσία του Μπουρούση στο αυριανό ματς: "Ο Μπουρούσης είναι ένας παίκτης-κλειδί για την Λαμποράλ και είμαστε έτοιμοι είτε αγωνιστεί ο Μπουρούσης, είτε όχι. Ξέρουμε καλά την Λαμποράλ αφού έχουμε παίξει τρεις φορές μαζί της. Ο Ουόρικ έχει αρχίσει να προσαρμόζεται. Πρέπει να του δώσουμε πίστωση χρόνου. Θα τον έχουμε στην 12άδα και θα πάρει λεπτά συμμετοχής. Έστω και λίγο έχει τα χαρακτηριστικά ώστε να μας βοηθήσει. Φυσικά θα ήταν να έχουμε έναν παίκτη πιο νωρίς, αλλά εξαντλήσαμε τις πιθανότητες μας και πήραμε παίκτη την τελευταία στιγμή. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο".

Για τον λόγο που ο Θρύλος δείχνει να μην έχει... απαντήσεις σε ορισμένα ματς: "Οι διαφορές χάνονται γιατί η ομάδα έχει αλλάξει αρκετές φορές μέσα στην σεζόν την χημεία της. Για παράδειγμα, ο Λοτζέσκι απουσίασε δύο μήνες. Ένας βασικός και πολύτιμος παίκτης για εμάς. Μάθαμε να παίζουμε χωρίς εκείνον και μετά όταν επέστρεψε άλλαξαν οι ισορροπίες. Άλλαξαν οι ισορροπίες και με τους ερχομούς των νέων παικτών, με τους Παπανικολάου, Όντομ και Τζέιμς. Θέλαμε βέβαια παίκτες και καλώς ήρθαν. Τους χρειαζόμασταν. Όμως, όταν γίνονται αυτές οι αλλαγές, αυτές οι προσθαφαιρέσεις, χαλάνε κάπως την χημεία μιας ομάδας.

Έχουμε μία έλλειψη ομοιογένειας με τις αλλαγές των παικτών. Αυτή είναι η αιτία που έχουμε σκαμπανεβάσματα. Όταν μπαίνουν και βγαίνουν παίκτες, όλο αυτό χαλάει την ισορροπία της ομάδας. Αν δείτε και στην πρώτη φάση που είχαμε τραυματισμούς, παίρναμε νίκες ακόμη και με απουσίες. Ο καθένας όμως είχε τον ρόλο του. Και τώρα υπάρχουν ρόλοι, αλλά πλέον έχουν αλλάξει τα σχήματα. Ακόμη ψαχνόμαστε σαν ομάδα. Για αυτόν τον λόγο κιόλας η ομάδα τώρα τελευταία δείχνει πως δεν μπορεί να αντιδράσει".

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ομιλείτε ελληνικά (video)

    Ομιλείτε ελληνικά (video)

    Δύσκολη αποστολή για τους ξένους του Θρύλου. Να μιλήσουν στη γλώσσα μας...

  • "Καυτό" ΣΕΦ με την Λαμποράλ

    Μεγάλη ζήτηση των εισιτηρίων για τον "τελικό" της Παρασκευής και ο κόσμος του Θρύλου θα παίξει... μπάλα!

  • Πανέτοιμος ο Χάκετ

    Πανέτοιμος ο Χάκετ

    Παρών θα είναι ο Ιταλός στο ματς με την Λαμποράλ. Προληπτικά έμεινε εκτός αποστολής με την Καβάλα.

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ