ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

"Αυτοκτόνησε"...

Όχι έτσι Θρύλε! Όχι να χάσεις με τέτοιο τρόπο... Ένα ματς δικό σου... Γιατί το ματς στο Μπάμπεργκ ο Ολυμπιακός το έλεγχε για σχεδόν 40 λεπτά. Και κατάφερε να ηττηθεί στο τέλος. Με μια λάθος απόφαση στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα, να μην κάνει φάουλ, επέτρεψε στους Γερμανούς να επιχειρήσουν τρίποντο 4.6'' για το τέλος, να ευστοχήσουν και να πάρουν το ματς με 72-71. Αποτέλεσμα που κάνει πολύ δύσκολη την πρόκριση του Θρύλου στα πλέι οφ της Euroleague.

Το ματς ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό. Στην πρώτη περίοδο οι "ερυθρόλευκοι" έλεγξαν απόλυτα το ρυθμό. Ήταν το διάστημα που είχαν καλές επιλογές στην επίθεση. Με τον Πρίντεζη να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και να σημειώνει 12 από τους 21 πόντους με 3/5 δίποντα και 2/2 τρίποντα. Σε ό,τι αφορά την Μπάμπεργκ, έμεινε κοντά στο σκορ χάρη στον Στάιγκερ και τα 3 τρίποντα που πέτυχε. Με τους πρωταθλητές Ελλάδας να πιέζουν κοντά στη ρακέτα, αλλά να μην έχουν καλή περιφερειακή άμυνα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, αυτό άλλαξε. Αν και ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά με το rotation του Σφαιρόπουλου να πιάνει... τόπο και την πολυφωνία στην επίθεση να κάνει τη δουλειά της.

Η διαφορά στο +8 (30-22) για το Θρύλο στο 12' και λίγο αργότερο στο +7 (26-33) στο 14'. Κάπου εκεί, όμως, το σκηνικό άλλαξε. Η άμυνα του Ολυμπιακού είχε πρόβλημα, η Μπάμπεργκ είχε υψηλά ποσοστά ευστοχίας στα δίποντο (11/15, 73% σε εκείνο το σημείο), έβαλε αρκετά μεγάλα σουτ και ξαναγύρισε γρήγορα στο ματς, ισοφαρίζοντας 34-34 στο 16'. Με τους "ερυθρόλευκους" να μην μπορούν να βρουν... απάντηση, αμυντικά, στο παιχνίδι του Ραντόσεβιτς που έκλεισε το ημίχρονο με 11 πόντους (5/6 διπ.) και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στο -1 (38-37).

Η τρίτη περίοδος ανήκε στον Ολυμπιακό. Ήταν το διάστημα που οι "ερυθρόλευκοι" έπαιξαν πολύ δυνατά στην άμυνα. Δεν επέτρεψαν στην Μπάμπεργκ να βρει ρυθμό, την έβγαλαν εκτός... πλάνου και εκείνοι εκμεταλλεύτηκαν τα δικά τους πλεονεκτήματα. Μεγάλωναν τη διαφορά και έφτασαν στο +8 στο 26' (41-49) με το δίποντο του Σπανούλη. Και λίγο αργότερα ο Θρύλος επέτρεψε να φτάσει η διαφορά στο +10 στο 27' (43-53) με τις βολές του Σπανούλη. Αλλά κάπου εκεί η Μπρόσε βρήκε τον τρόπο, έγινε πιο δυνατή στην άμυνα και με το δίποντο του Μίλερ πλησίασε στο καλάθι (51-53), 22'' πριν το φινάλε της 3ης περιόδου. Με τον Παπαπέτρου να ευστοχεί σε τρίποντο σε "νεκρό" χρόνο (51-56).

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν τον έλεγχο, κατάφεραν να κρατήσουν το αβαντάζ που είχαν πάνω από τους πέντε πόντους, μην επιτρέποντας στην Μπάμπεργκ να πλησιάσει το ματς. Και φάνηκε με το τρίποντο του Σπανούλη (63-69) και στη συνέχεια με το λέι απ του Παπανικολάου, 1:02 πριν το τέλος, με το σκορ 66-71, έδειξε να έχει τον πρώτο λόγο. Αλλά δύο τρίποντα της Μπρόσε, το πρώτο με... ταμπλό από τον Τάις και το δεύτερο από τον Στρέλνιεκς, 4.6'' πριν το φινάλε έκριναν το ματς. Με τους "ερυθρόλευκους" να κάνουν μεγάλο λάθος, αφού δεν έκαναν φάουλ στα 11.9'' που έμειναν και τον Σφαιρόπουλου να επιλέγει να παίξει άμυνα. Κι αυτό το... πλήρωσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 38-37, 51-56, 72-71.

 

PHOTO GALLERY

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ