ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Σαν σήμερα: Το ανύπαρκτο πέναλτι του Σπανέα στον Παναθηναϊκό (video)

Σαν σήμερα: Το ανύπαρκτο πέναλτι του Σπανέα στον Παναθηναϊκό (video)

Φεβρουάριος 1996. Η επικαιρότητα κινείται ακόμα στους ρυθμούς του θερμού επεισοδίου των Ιμίων και του νέου πολιτικού χάρτη μετά την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου από την πρωθυπουργία για λόγους υγείας.

Στο Ελληνικό ποδόσφαιρο όμως, τα θερμά επεισόδια είναι ρουτίνα και ο χάρτης της εξουσίας παραμένει αμετάβλητος. Ο Παναθηναϊκός απολαμβάνει το μεγαλύτερο μερίδιο της διαιτητικής και παρασκηνιακής «πίτας» και η ΑΕΚ βολεύεται με το δικό της κομμάτι. Ο Ολυμπιακός κατακρεουργείται συστηματικά και συμπληρώνει αισίως εννέα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα.

Σαν σήμερα, στις 18/02/1996 διεξάγεται η 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας. Στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό και τότε συνέβη ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της παράγκας, που ήταν όμως το πιο χαρακτηριστικό από όλα...

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε στο 5' με τον Σαπουντζή και ο Παναθηναϊκός εμφανιζόταν ανήμπορος ακόμα και να ισοφαρίσει. Χρειάστηκε ένα αισχρό, χυδαίο, ανύπαρκτο και πέτσινο πέναλτι υπέρ του Πεναλτιακού Αθηνών που υπέδειξε στο 74' ο διαιτητής Σπανέας του συνδέσμου Αθηνών, για να μπορέσει να ισοφαρίσει:

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την υπόδειξη επτά λεπτά καθυστερήσεων, σε μία εποχή που το maximum ήταν 1-2 λεπτά. Έτσι, ο Πανιώνιος λύγισε και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ