ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Προσκύνησε ο Ατρόμητος, πάμε για Μαρσέιγ!

Προσκύνησε ο Ατρόμητος, πάμε για Μαρσέιγ!

Ο Ολυμπιακός αυτός, απλά… δεν παίζεται. Στα στάνταρ του, όταν πιάνει το ποδόσφαιρο που μπορεί να παίξει, δεν σταματιέται με ΤΙΠΟΤΑ! Έριξε τεσσάρα (4-0) σε έναν αντίπαλο που έκανε… πλάκα στην ΑΕΚ, τον Ατρόμητο. Έφτιαξε την ψυχολογία του, ενόψει Μαρσέιγ και έδειξε ότι όταν πάει και στο… 100%, δεν θα παίζεται από ΚΑΝΕΝΑΝ! Άντεξε για ένα ημίχρονο ο Ατρόμητος, ο οποίος έμεινε και με 10, λόγω δίκαιης αποβολής του Μάτιτς.

Το πρώτο μέρος

Ο Μαρτίνς παρέταξε τον Θρύλο με διάταξη 4-2-3-1 και αλλαγές, στην 11άδα. Ο Χασάν ήταν στην επίθεση, ο Φορτούνης επανήλθε στο βασικό σχήμα, ως 10άρι και οι Βαλμπουενά-Μασούρας ήταν στα άκρα. Καμαρά-Εμβιλά στα χαφ και τετράδα στην άμυνα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας. Ο Σα ήταν στο τέρμα.

Ο Ολυμπιακός «πέταξε» δυστυχώς, ακόμη ένα ημίχρονο. Ήταν πολύ ανώτερος του Ατρομήτου, αλλά είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη, το οποίου μετουσιωνόταν σε δυσκολία να βρει το γκολ. Τελείωσε το πρώτο μέρος με 8 (1) τελικές προσπάθειες. Ο Γιαννιώτης χρειάστηκε να επέμβει μόνο μία φορά. Η κατοχή ήταν 68% έναντι 32% και η ομάδα του Μαρτίνς πολιορκούσε σταθερά τον Ατρόμητο, ο οποίος έμεινε και με 10 παίκτες, στο ημίωρο. Ο Μάτιτς χτύπησε με τις τάπες τον Καμαρά και μετά από εξέταση στο VAR, ο Κουτσιαύτης έκανε την αρχική κίτρινη, κόκκινη. Ορθώς.

Η ομάδα του Κάναντι έπαιξε πολύ αμυντικά και πρόσεχε τα μετόπισθεν, εξαρχής. Μπορείτε, λοιπόν, εύλογα να αντιληφθείτε πόσο περισσότερο κλείστηκε, μετά την αποβολή του Μάτιτς. Ο Θρύλος συνέχισε να πιέζει, παίζοντας, όμως, κάπως… ανορθόδοξα. Με σέντρες, από τα εξτρέμ και τα μπακ. Ο Μαρτίν έριξε, προς το τέλος του πρώτου μέρους, τον Ελ Αραμπί στο ματς και έβγαλε τον Μασούρα. Έκανε τη διάταξη 4-4-2, έφερε τον Βαλμπουενά αριστερά και τον Φορτούνη δεξιά. Ο ρυθμός σταδιακά έπεσε, αν και ο Θρύλος συνέχισε να πιέζει για το γκολ. Αυτό, δυστυχώς, δεν ήρθε ποτέ, στο πρώτο μέρος.

Τα καλύτερα του πρώτου ημιχρόνου:

5' Καλή στιγμή για τον Θρύλο! Ο Βαλμπουενά σουτάρει, έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Γιαννιώτη.

7' Απειλεί ξανά ο Θρύλος! Ωραία ενέργεια, ελιγμός, του Χασάν, στα όρια της περιοχής του Ατρομήτου και σουτ με το δεξί. Η μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη!

12' ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία χάνει ο Μασούρας! Υπέροχη κάθετη Βαλμπουενά στον Ραφίνια, δεξιά, σέντρα του τρομερού Βραζιλιάνου και ο Μασούρας, ο οποίος σηκώθηκε μόνος του, για την κεφαλιά, μέσα στην περιοχή, δεν τη βρήκε καλά και έχασε σπουδαία στιγμή για γκολ!!!

18' Απειλεί ο Χολέμπας! Οβίδα του Έλληνα μπακ με το... δεξί, μάλιστα! Η μπάλα περνάει λίγο πάνω από την εστία του Γιαννιώτη, που ήλεγχε, πάντως. 20' Νέα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία! Ο Σεμέδο παίρνει την κεφαλιά (με τον... ώμο την βρήκε, για την ακρίβεια) από το κόρνερ του Βαλμπουενά και η μπάλα πήγαινε μέσα! Ο Γούτας έδιωξε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή! 42' Απειλεί ο Ατρόμητος, με κεφαλιά του Γούτα, αλλά ο Σα μπλόκαρε σταθερά και χωρίς πρόβλημα. Καθαρά οφσάιντ ο παίκτης του Ατρόμητου, όπως φαίνεται από το ριπλέι, δεν δόθηκε παράβαση...

Η επανάληψη

Το δεύτερο μέρος άρχισε πολύ καλά για τον Θρύλο. Με γκολ στο 52’! Ο Καμαρά και ο Φορτούνης συνεργάστηκαν άψογα και ο Έλληνας άσος βγάζει ασίστ στον Ελ Αραμπί, για το 1-0! Ο επόπτης Μαυρουδής είδε… κάποιο όνειρο και σήκωσε τη σημαία του. Το γκολ ήταν πεντακάθαρο και το VAR, ως όφειλε, το υπέδειξε. Μέτρησε, λοιπόν, το γκολ και ο Θρύλος άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, όπως έπρεπε.

Ο Ατρόμητος, μπροστά στο φάσμα της ήττας, ανοίχτηκε λιγάκι, στα πρώτα λεπτά, μετά το γκολ. Ο Ολυμπιακός ήθελε αυτό ακριβώς. Να βρει περισσότερους χώρους, στο χορτάρι. Τους βρήκε και με σωστή διαχείριση, στο 65’ έγινε… αυτό:

2-0 ο Θρύλος με τον Χασάν, να τελειώνει ιδανικά την φάση, μετά το κλέψιμο του Εμβιλά, την εναλλαγή με τον Ελ Αραμπί και την ασίστ του Γάλλου στον Αιγύπτιο!!

Ο Ολυμπιακός σκόραρε ένα υπέροχο γκολ, σε δημιουργία και εκτέλεση και έδειξε ότι με πίεση και ορθολογική ανάπτυξη, αυτά που μπορεί να κάνει, δηλαδή, αυτά που δουλεύει διαρκώς στην προπόνηση, μπορεί να βρει εύκολα γκολ και να προσφέρει πολύ ωραίο θέαμα. Κοινώς… δεν παίζεται. Ο Μαρτίνς έριξε στο ματς Λοβέρα και Ραντζέλοβιτς και έβγαλε Βαλμπουενά και Φορτούνη, για να δώσει ανάσες. Ο Εμβιλά είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του, στο δεύτερο μέρος, κάνοντας ένα εξαιρετικό ματς.

Ο Μαρτίνς έριξε στο ματς Μπουχαλάκη και Σουντανί! Ο Αλγερινός γύρισε στη δράση, μετά τη μακρά απουσία του, λόγω τραυματισμού και έδωσε χαμόγελα στην ομάδα! Ο Σουντανί πήγε πίσω από τον Ελ Αραμπί και το σύστημα γύρισε ξανά στο 4-2-3-1. Ο Ολυμπιακός, πηγαίνοντας προς το τέλος του αγώνα, ήλεγχε απόλυτα τον ρυθμό και έφτασε, έτσι και σε τρίτο γκολ… Με τον εξής τρόπο, μάλιστα:

Αντεπίθεση του Ολυμπιακού, με τον Λοβέρα να κλέβει και τα 2/3 του γηπέδου. Έκανε λάθος, όμως, αφού πήγε δεξιά και κλείστηκε! Ευτυχώς είχε την ευκαιρία και γύρισε στον Ελ Αραμπί, ο οποίος με σουτάρα μέσα από την περιοχή, έκανε το 3-0! Και τελείωσε, οριστικά, το ματς!

Θυμίζουμε, ότι ο Ελ Αραμπί έκανε… μόλις μία προπόνηση, με το ζόρι, λόγω καθυστερημένης άφιξής του, στο Ρέντη, χθες… Και δεν σταμάτησε! Στην πέμπτη τελική του Ολυμπιακού, στο δεύτερο μέρος, ο Μαροκινός έβαλε ΚΙ ΑΛΛΟ! Στο 87’!

Ωραίο κόρνερ από τον Λοβέρα, ο Σεμέδο πήγε για την κεφαλιά, αλλά δεν την βρήκε καλά, η μπάλα πέρασε και ο Ελ Αραμπί ήρθε από πίσω και την παστέλωσε... με το γόνατο!!

Χατ-τρικ, από τον μπόμπερ, ο οποίος… δεν καταλαβαίνει τίποτα! Το τελικό 4-0 ανέδειξε την ΑΠΟΛΥΤΗ ανωτερότητα του Ολυμπιακού, αλλά και την τρομερή δεινότητα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, μπροστά στο γκολ. Του απόλυτου πρωταγωνιστή του Θρύλου, σε ένα ακόμη ματς! Πάμε, τώρα, για Τσου Λου!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Φορτούνης (69’ Ραντζέλοβιτς), Εμβιλά (76’ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Μασούρας (40’ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά (70’ Λοβέρα), Χασάν (76’ Σουντανί).

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Γούτας, Γκάλο, Κιβρακίδης (69’ Ούμπιντες), Νάτσος, Χαρίσης (61’ Χριστοδουλόπουλος), Σάλομον (69’ Γκαλβάο), Μουνίθ (35’ Μπουσούλατζιτς), Κοτσόπουλος (61’ Ενσικουλού), Μάτιτς.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ