ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έβαλε φρένο στην ΕΠΟ ο Καραπαπάς

Έβαλε φρένο στην ΕΠΟ ο Καραπαπάς
Book Small Mobile

Παρέμβαση στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, μιλώντας εκ μέρους της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έκανε ο Κώστας Καραπαπάς, μιλώντας για τη διάθεση των χρημάτων από τα κομμένα ποσοστά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα από το 5 % στο 1 %, για το οποίο ψηφίστηκε ήδη νόμος και για τη μείωση από το 5 % στο 1 % από τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών για το οποίο θα ψηφιστεί. Χρήματα από τα τηλεοπτικά, τα οποία υπολογίζονται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

«Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα για την ΕΠΟ. Η πρόθεσή μας δεν ήταν να γλιτώσουν χρήματα οι ΠΑΕ αλλά να στηρίξουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο», είπε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Από την πλευρά του, ο Μπαλτάκος θέλει να συνεχίσει να παίρνει τα εν λόγω χρήματα η ΕΠΟ και να αποδίδονται από εκείνη, ωστόσο ο Καραπαπάς έκοψε τις ορέξεις, βάζοντας φρένο.

Αναλυτικά, ο Αντιπρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ είπε:

«Όσον αφορά στο 4 % από τηλεοπτικά όσο και στην περικοπή το 4 % από τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών στην ΕΠΟ. Να διευκρινίσω ότι αυτά οι ΠΑΕ τα πληρώνουν δυο φορές, όταν έρχονται και όταν φεύγουν οι παίκτες. Αυτό θα βοηθήσει την επαγγελματική διαιτησία και θα χρηματοδοτούμε ΕΠΣ με περισσότερα χρήματα. Αν κάποια ΕΠΣ δεν θέλει, θα πάμε απευθείας στα σωματεία. Το έχουμε συζητήσει στην Super League. Έγινε ήδη η συζήτηση στην Super League αντί να δίνουμε χρήματα στην ΕΠΟ και να μη γίνονται παχυλές αμοιβές 150 ανθρώπων. Δεν συμφωνούμε με τον τρόπο διαχείρισης της ΕΠΟ που δίνει μισθούς 15.000 και 20.000 ευρώ. Θα βρούμε το μηχανισμό.

Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα για την ΕΠΟ αν υπάρχει καταστατικό πρόβλημα να το φτιάξουμε. Η πρόθεσή μας δεν ήταν να γλιτώσουν οι ΠΑΕ αλλά να στηρίξουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Τέλος, προέκυψε και ένα σωσίβιο σωτηρίας μέσω του αντιπροέδρου της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Σαφώς θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν οι ΕΠΣ αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει μέσω Super League. Δεν ξέρω τι θα πει η κυρία Μπιτζούνη».

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ