ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κούγιας: «Ο Μανούχος ενεργούσε σαν υπάλληλος της ΑΕΚ»

Κούγιας: «Ο Μανούχος ενεργούσε σαν υπάλληλος της ΑΕΚ»

Ο εξευτελισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου και η κοροϊδία συνεχίζεται. Ευχή όλων είναι όλα αυτά να τελειώσουν και το πραγματικό ποδόσφαιρο να δικαιωθεί. Η εκδίκαση της υπόθεσης με τα δοκάρια και τη μεζούρα, στα οποία πρωταγωνίστησε η «εξυγίανση», έχει αρχίσει και ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Ατρόμητου, είπε «ζουμερές» ατάκες εις βάρος της ΑΕΚ και του «συστήματος».

«Εκείνο που δεν αναφέρει η κλήση είναι οι αντιρρήσεις μας γιατί οι μετρήσεις έγιναν με μεζούρα. Ο Ατρόμητος δεν αποκτούσε πλεονέκτημα και οι δύο ομάδες θα αγωνιζόντουσαν στα ίσα. Η απόφαση του διαιτητή ήταν παράνομη», ανέφερε αρχικά.

«Η μέτρηση για να είναι νόμιμη γίνεται από την επιφάνεια του εδάφους μέχρι το κάτω μέρος του δοκαριού. Αν υπάρχει πρόβλημα τοποθετείται μία άκαμπτη σανίδα στο έδαφος. Εδώ, είτε είναι με μεζούρα της γιαγιάς μου, είτε όχι, μεζούρα δεν υπάρχει», πρόσθεσε.

«Ο Μανούχος ενεργούσε σαν υπάλληλος της ΑΕΚ. Με την ίδια μεζούρα ενώ στην πρώτη μέτρηση βρήκε απόκλιση 5 και 3 εκατοστά, ενώ σε άλλη μέτρηση 1.5 και 2 εκατοστών. Δεν αναφέρει πιο σημείο μέτρησε. Θα κάνουμε μήνυση και στον Παπαδόπουλο και στον Μανούχο γιατί πραγματικά έκαναν παράνομη πράξη. Δεν αναφέρει το σωστό σημείο μέτρησης αλλά μια γενικότητα για να μπορεί να καλυφθεί μετά. Είναι αδιανόητο ο διεθνής διαιτητής να μην γνωρίζει ότι η μέτρηση γίνεται με λέιζερ. Η UEFA λέει ότι η μέτρηση πρέπει να γίνεται κάτω από το ύψος του χόρτου, από το έδαφος. Δεν το αναφέρει. Παρέκαμψε ότι πρέπει να υπάρχει άκαμπτη σανίδα», είπε συνεχίζοντας.

«Η ΑΕΚ μιλάει για επικινδυνότητα του γηπέδου που σύμφωνα με τον ΚΑΠ την αποφασίζει ο διαιτητής και δεν υπάρχει δικαίωμα ένστασης. Σύμφωνα με το άρθρο 5 του ΚΑΠ, όλοι οι αγώνες διεξάγονται μεταξύ άλλων με το εγχειρίδιο της FIFA. Ο διαιτητής κατά το κλείσιμο του ΦΑ οφείλει να απαντήσει επί της ένστασης. Η ένσταση Αραούχο ερευνήθηκε από τον διαιτητή και έγινε δεκτή. Έχουμε δικονομικό πρόβλημα γιατί ουσιαστικά ο διαιτητής κατακύρωσε τον αγώνα στην ΑΕΚ. Συμπέρασμα, το αντικείμενο της διαδικασίας δεν είναι η ένσταση αλλά ενδεχόμενη ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας. Η ένταση στερείται αντικειμένου αφού δεν υπάρχει αγώνας προς ένσταση. Η ΑΕΚ δεν έχει κανένα δικαίωμα να υποβάλλει ένσταση», πρόσθεσε.

«Υπάρχει ακυρότητα της διαδικασίας μετρήσεως από τον διαιτητή. Εμείς την προσβάλουμε. Το γήπεδο ελέγχθηκε ανήμερα του αγώνα, 30 λεπτά πριν από τη σέντρα και βρέθηκε κανονικά. Ο διαιτητής του αγώνα λανθασμένα και με δόλο, σε συνεργασία με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, εκτέλεσε ένα σχέδιο και βρέθηκε ξαφνικά με μία μεζούρα στα χέρια του ένας αστυνομικός. Βρέθηκε ως εκ του θαύματος ένας αστυνομικός με μεζούρα. Η κορδέλα μεζούρα δεν ελέγχθηκε, δείχνει εσφαλμένα αποτελέσματα ανάλογα με το πόσο τεντωμένα είναι. Ζητούμε να κηρύξετε άκυρη τη διαδικασία, να παραπεμφθεί ο Μανούχος και να μην σφυρίξει ξανά.

Στο Περιστέρι γίνονται αγώνες των εθνικών ομάδων και το στάδιο ελέγχεται πριν από κάθε αγώνα. Έχουμε πιστοποίηση ότι ελέγχθηκαν όλα. Φέτος έγιναν 9 αγώνες χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν γίνει 600 παιχνίδια πρωταθλήματος στο συγκεκριμένο στάδιο, χωρίς ποτέ κανένας τερματοφύλακας να διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόβλημα. Όπως έχει κριθεί, επί παρόμοιας υπόθεσης σε γήπεδο της Νάουσας. Η επιτροπή σας δέχθηκε και η Εφέσεων το ίδιο, ότι αρκεί η βεβαίωση του δήμου που να λέει ότι η μέτρηση έγινε με λέιζερ. Η ΑΕΚ το πρώτο πράγμα που ζήτησε μόλις πάτησε στο γήπεδο ζήτησε να γίνει μέτρηση. Δεν λέει από ποιον αστυνόμο την πήρα. Έπρεπε να αναφερθεί το αστυνομικό όργανο που έδωσε την μεζούρα ώστε α ελεγχθεί ενδεχόμενη σχέση του με την ΑΕΚ.

Στις 7/2 έγινε έλεγχος στο γήπεδο και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στη μέτρηση. Έπρεπε να γίνει ο αγώνας, υπήρχε μόνο μια προφορική καταγγελία και ο διαιτητής άρχισε και μετρούσε και όχι με το νόμιμο τρόπο. Δεν υπήρχε τίποτα επίσημο, παρά μόνο ο Παπαδόπουλος του έλεγε να τελειώνει. Διαπίστωσε με κανένα αντικειμενικό τρόπο και ανέβαλε τον αγώνα. Η μεζούρα στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Η απόφαση σας είναι πολύ σημαντική, θα αποτελέσει την απαρχή της κατάρρευσης της εγκληματικής οργάνωσης που έχει σκοπό να ευνοεί μία συγκεκριμένη ομάδα. Η εγκληματική ομάδα ελέγχει σχεδόν όλες τις ομάδες της Super League 2. Οι ίδιοι άνθρωποι αυτοί είναι παρόντες σε όλες τις Ενώσεις και εκλέγουν διάφορους τυχοδιώκτες σαν τον νυν πρόεδρο της ΕΠΟ. Μέσω των Ενώσεων ελέγχουν διαιτητές, ένας από τους οποίους είναι και ο διαιτητής του αγώνα».

Και ολοκλήρωσε: «Μετά από όλα αυτά, ζητούμε να απαλλαγούμε, να απορριφθεί αν γίνει δεκτή η ένσταση, να οριστεί ο αγώνας για να διεξαχθεί. Φτάσαμε στο σημείο το πρωτάθλημα να διεξάγεται με καθεστώς Ηλιούπολης το 2008. Με αυτή σας την απόφαση θα αρχίσει πραγματικά η κατάρρευση της εγκληματικής οργάνωσης».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ