ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 2019-2020

Κάπως έτσι και ακόμη καλύτερο ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό!

Κάπως έτσι και ακόμη καλύτερο ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό!

Τι κοινό έχουν οι Ομάρ, Κούτρης, Σισέ και Φορτούνης; Ότι είναι οι μόνοι επιζήσαντες του περσινού «ναυαγίου»  και ότι φέτος απογείωσαν την αξία τους στο Ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, χάρη στην δουλειά του Πέδρο Μαρτίνς. Ο οποίος πιστώνεται το γεγονός πως μπόρεσε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και μεταμόρφωσε τον Ολυμπιακό, ώστε να αποδίδει όμορφο θέαμα, αν και οι προσθήκες στο ρόστερ ήταν ούτε λίγο, ούτε πολύ καμιά 20αριά.

Με την Ευρωπαϊκή πρόκληση για πρόκριση στους «16» του Europa League μπροστά μας, καταφέραμε να μην πουλήσουμε ούτε έναν από τον βασικό κορμό, αν και υπήρχαν προτάσεις με αρκετά εκατομμύρια ευρώ, για τουλάχιστον 5 παίχτες μας . Παίχτες που κόστισαν ελάχιστα για να αποκτηθούν, που σε μας αναδείχτηκαν, εμείς τους πιστέψαμε, και που οι «ειδικοί» τους απαξίωναν όταν τους αποκτούσαμε, λέγοντας ότι δεν αντικατέστησαν επάξια αυτούς που έφυγαν. Τώρα βέβαια που κοστίζουν περισσότερα από αυτούς που έφυγαν, δεν μιλάει κανείς. Τώρα που επικράτησε η σκέψη να μην φύγει κανείς και να παλέψουμε για το ευρωπαϊκό όνειρο, δεν έχουν με τι να πιαστούν για να κατηγορήσουν.

Ξεχνάτε ποιοι έσπερναν ζιζάνια το καλοκαίρι, για τα γκολ που τρώγαμε στα φιλικά; Ποιοι έλεγαν ότι παίζει ο Μαρτίνς το κεφάλι του από τα πρώτα κιόλας επίσημα ματς; Ποιοι μετά από κάποια αποτελέσματα μίλαγαν για μια ακόμη χαμένη χρονιά; Αφήστε τι λέω εγώ. Εσείς νοιώθετε πως αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα φταίνε όλα αυτά που έλεγαν η συντρέχουν «άλλοι» λόγοι; Νοιώθετε πως αν φύγουν κάποιοι το καλοκαίρι δεν θα αντικατασταθούν και το κυριότερο δεν θα τους «φτιάξει» και αυτούς ο Μαρτίνς; Εσείς δεν βλέπετε πως όποιοι και να αποτελούν την υπάρχουσα 11άδα, η ομάδα λειτουργεί καλά; Θα τα ζούσαμε όλα αυτά αν παίρναμε κάποιες εν θερμώ αποφάσεις κάτω από την πίεση ενός άσχημου αποτελέσματος;

Το επιθετικό πρόβλημα του Ολυμπιακού όπως διατυμπάνιζαν, μήπως τελικά ήταν περισσότερο διαιτητικό; Άλλο να θέλουμε ακόμη καλύτερο σέντερ φορ και άλλο να απαξιώνουμε την δουλειά που κάνουν οι υπάρχοντες μέσα στο γήπεδο. Το ίδιο αντιμετωπίζουν εμάς και το ίδιο τους «άλλους»; Για βγάλτε τα γκολ οφσάϊντ, τα μαϊμού πέναλτι, τα φιλικά σωματεία με τους «ματιασμένους παίχτες των «άλλων», προσθέστε τις φάσεις που έχουμε αδικηθεί για να δούμε, ποιος έχει την καλύτερη επίθεση; Χάνουμε πολλά δεν λέει κανείς το αντίθετο, αλλά δημιουργούμε και πολλά. Λέω ψέματα, όταν βλέπω πως ο Ολυμπιακός  έχει μέλλον και έχουν μπει οι βάσεις για νέα αυτοκρατορία; Ότι δεν θα χρειαστεί το καλοκαίρι να ξηλώσουμε πάλι το ρόστερ;

Για καθίστε να δούμε και τους Σολδάνο και Ντίας τι θα προσφέρουν. Η λογική μου, λέει πως χωρίς τις πωλήσεις που πιθανόν να προκύψουν, θα χρειαστούμε σέντερ φορ και στόπερ, στις θέσεις των δανεικών Μιράντα και Χασάν… Είχα πολλά χρόνια να νοιώσω το συναίσθημα να μην «απασχολεί»  τον κόσμο η κατάκτηση του τίτλου, αλλά  να χαίρεται να πηγαίνει και  το κυριότερο να φεύγει από το γήπεδο ικανοποιημένος και χορτασμένος  από μπάλα. Κάπως έτσι και ακόμη καλύτερο … ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ