ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μαρινάκης εγγυάται το υγιές μέλλον του συλλόγου σε όλα τα αθλήματα!

Ο Μαρινάκης εγγυάται το υγιές μέλλον του συλλόγου σε όλα τα αθλήματα!
Book Small Mobile
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν γίνονται οι μεταγραφές όποτε τις θέλουμε, όπως είναι και σχεδόν βέβαιο πως και σε πολλούς παίκτες θα απευθυνθούμε και ανατροπές θα υπάρξουν και διαφωνίες, μέχρι να κάτσει η μπίλια σε αυτούς που τελικά θα φορέσουν την ερυθρόλευκη. Το κακό είναι να μην υπάρχει σχεδιασμός και δεύτερο πλάνο, να κοιτάς μόνο όπου σε κατευθύνουν οι μάνατζερ, και να είσαι αφερέγγυος στην αγορά. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, δεν είναι τίποτε από όλα αυτά. Και παίκτες μεγάλης αξίας φέρνει, και ταλέντα τον εμπιστεύονται, και ομάδες κάνουν συναλλαγές μαζί του αγοράζοντας, μάλιστα, ακριβά. Αυτά τα πέτυχε ο Ολυμπιακός  σε βάθος χρόνου, με την αξία του. Δεν του χαρίστηκε τίποτε. Ποια άλλη Ελληνική ομάδα μπορεί να συνεργαστεί με κορυφαίους μάνατζερ; Να έχει έναν Καρεμπέ και έναν Μοντέστο να πείθει παίχτες να έρθουν στο Ελληνικό πρωτάθλημα; Και το κυριότερο; Να έχει έναν Μαρινάκη πίσω του να εγγυάται το υγιές μέλλον ενός συλλόγου σε όλα τα αθλήματα.

Γιατί, ο Ολυμπιακός με οποιαδήποτε μεταγραφή ξένου αποφασίσει να ασχοληθεί ξεκινάει από μειονεκτική θέση. Το επίπεδο του πρωταθλήματος, η υψηλή φορολογία, τα μειωμένα έσοδα σε σχέση με παλιότερες χρονιές, και το Finacial fair play, αποτελούν τροχοπέδη για οποιαδήποτε κίνηση. Όταν υπάρχουν ένα σωρό ομάδες εκτός των οικονομικά ισχυρών, με τριπλάσια έσοδα, από όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα, είμαστε αναγκασμένοι να κυνηγάμε συνεχώς την υπέρβαση. Δεν μπορούμε να προσφέρουμε ούτε μεγαλύτερα συμβόλαια, ούτε να μπαίνουμε σε διαδικασία πλειστηριασμού με ομάδες για την απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή. Θα πρέπει να εναρμονιστούν ένα σωρό συνθήκες για να πάρουμε κάποιον παίκτη. Να μην τον θέλει κάποια ομάδα που θα του κεντρίζει το ενδιαφέρον, να του δίνουμε μεγαλύτερο συμβόλαιο, θέση βασικού, πλάνο φιλόδοξο, να θέλει να έρθει, να τα «βρούμε» με τον μάνατζερ, ή αν είναι ταλέντο να τον πείσουμε πως εδώ θα «εκτιναχτεί» η αξία του.

Δεν είναι το Ελληνικό πρωτάθλημα ο ποδοσφαιρικός παράδεισος για την πλειονότητα των ποδοσφαιριστών. Όσο και αν έχει «μεγαλώσει» το όνομα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη τα τελευταία 9 χρόνια. Δεν είναι καμία διαπραγμάτευση εύκολη. Όπως και κανείς δεν είναι σίγουρος ότι θα  φορέσει την ερυθρόλευκη αν δεν πέσουν οι υπογραφές. Τα ονόματα, δε, που χτυπάει ο Ολυμπιακός αυξάνουν το βαθμό δυσκολίας στην απόκτηση τους. Είναι 100% βέβαιο ότι τους κοιτάνε και άλλοι. Και μέσα από αυτήν τη «μάχη» πρέπει να βγαίνουμε νικητές. Πόσο μάλλον όταν καλούμαστε να αποκτήσουμε τουλάχιστον 4-5 παίκτες αξίας. Κάθε μέρα που περνάει χωρίς να υπογράψει κάποιος στόχος αυξάνει την πίεση σε όλα τα επίπεδα. Μπορεί φέτος να μην βρισκόμαστε στην ίδια θέση με πέρσι που ξηλώσαμε όλο το ρόστερ, αλλά δεν τις λες και λίγες τις προσθήκες που πρέπει να γίνουν. Και η προετοιμασία δεν αργεί. Όπως και τα προκριματικά του Champions League. Εκεί που θες σίγουρα 18 παίκτες τουλάχιστον ετοιμοπόλεμους.

Η παραμονή του Σα και η προσθήκη του Βαλμπουενά, είναι θετικές. Αλλά θέλουμε και δύο στόπερ, και χαφ, αλλά κυρίως επιθετικούς. Χωρίς να βάζω μέσα την περίπτωση να υπάρξει πώληση παικτών από τον περσινό βασικό κορμό, που θα πρέπει να αναπληρωθεί. Και για μια ακόμη φορά θα πω: Να μην βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα με την πρώτη επαφή της μπάλας, από το πρώτο φιλικό. Άπειρα τα παραδείγματα τα προηγούμενα χρόνια. Ας δώσουμε σε όλους τους νέους παίκτες πίστωση χρόνου, όσο και αν αυτός πιέζει λόγω προκριματικών. 31 Μαΐου και ήδη 7.000 διαρκείας πουλημένα; Με προοπτική να αγγίξουμε τα 10.000 την άλλη βδομάδα (!!) που τελειώνουν οι ανανεώσεις, λέω εγώ. Χωρίς ακόμη να έχουν έρθει παίκτες; Το λέω και εμπιστοσύνη αυτό για τα καλύτερα που έρχονται...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ