ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Με τον πύρινο κόσμο μας, όλα για την πρόκριση

Με τον πύρινο κόσμο μας, όλα για την πρόκριση
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ισοπαλία είναι θετικό αποτέλεσμα, πόσο μάλλον που δεν δεχθήκαμε γκολ, ταυτόχρονα όμως και «πονηρό», καθώς θα πρέπει να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και στον Πειραιά, γιατί πέρα από το γεγονός πως οποιαδήποτε άλλη ισοπαλία με σκορ μας αφήνει εκτός, ένα γκολ πιστεύω πως θα το βάλουμε σίγουρα.

Για να πω την αλήθεια, η συνύπαρξη Σα και Σεμέδο, με την τοποθέτηση του Μεριά η του Σισέ στην θέση του άλλου στόπερ, όχι ότι ο Μπα δεν πήγε καλά, ίσα- ίσα το αντίθετο στάθηκε με επιτυχία, και η παρουσία των Γκιγιέρμε και Καμαρά μπροστά τους, μου δίνει το δικαίωμα της αισιοδοξίας αμυντικά. Ναι μεν ο Βαλμπουενά δεν «μπήκε» στο παιχνίδι στην Τσεχία, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει στην ρεβάνς αλλά και στην συνέχεια των υποχρεώσεων μας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι επιτακτική ανάγκη η απόκτηση ενός δημιουργικού χαφ, μετά τον τραυματισμό του Φορτούνη.

Στα άκρα υπάρχουν κατά την γνώμη μου πολλές λύσεις, και το μόνο ερωτηματικό είναι στην επίθεση κ αυτό γιατί δεν έχουμε δει ακόμη τους Ελ Αραμπί κυρίως και Ντορυρμισάϊ, κατά πόσο θα μπορέσουν άμεσα να βοηθήσουν στο εύκολο γκολ.

Ο Γκερέρο είναι ένας τίμιος εργάτης, που έχει και το γκολ, αλλά δεν σου δίνει την εικόνα του δεινού σκόρερ. Αυτή είναι η άποψη μου και δεν με βρίσκουν σύμφωνο τα όσα ισοπεδωτικά ακούστηκαν από διάφορους με την λήξη του αγώνα. Είναι λογικό να μην είμαστε απόλυτα έτοιμοι.

Το ζητούμενο αυτή την εποχή είναι να βγεις αλώβητος και να προκριθείς. Και όχι να προσφέρεις και θέαμα. Ο Ολυμπιακός έπαιζε εκτός έδρας, και απέναντι του δεν είχε καφενείο. Παρ' όλα αυτά ουσιαστικά σε μια φάση κινδύνεψε. Οι άλλες δύο ήταν προσφορά του Ιταλού ρέφερι που δεν καταλόγισε τις παραβάσεις που έγιναν εις βάρος των Μπουχαλάκη και Σα. Μπορεί να υστερήσαμε στην σωστή τελική πάσα σε κάποια σημεία, αλλά θα μπορούσαμε με λίγη τύχη να είχαμε σκοράρει με Αβραάμ, Σεμέδο και Μπουχαλάκη.

Στον Πειραιά πιστεύω ότι θα δούμε πιο έτοιμο και σαφώς πιο επιθετικό Ολυμπιακό. Στο κατάμεστο Καραϊσκάκη δεν γλιτώνει η Πλζεν. Είμαστε καλύτεροι , απλά θα πρέπει να το δείξουμε. Το άγχος και την πίεση να το έχουν αυτοί, όχι εμείς. Εμείς ως οπαδοί θα στηρίξουμε την ομάδα από το 1' έως το 90'... Ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να μπει σε Ευρωπαϊκούς ομίλους.

Εξασφαλίζουμε με νίκη το Γιουρόπα και μετά ντου για την υπέρβαση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα είναι δουλεμένη και μέρα με την μέρα θα παίζει καλύτερα.

Η πρόκριση θα μας δώσει και εμπιστοσύνη και την απαιτούμενη ηρεμία για τα καλύτερα που έρχονται. Τα εισιτήρια που έχουν απομείνει είναι ελάχιστα, οφείλουμε όμως και αυτά να τα εξαφανίσουμε. Την Τρίτη το Καραϊσκάκη πρέπει να είναι όπως «πρέπει». Δεν βάζουμε κόλο κάτω, και καταθέτουμε τα λαρύγγια μας στην κερκίδα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ