ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

H Ελλάδα όλη σε μια φωτογραφία...

H Ελλάδα όλη σε μια φωτογραφία...
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Είτε το θέλουν, είτε όχι, η Ελλάδα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για δύο πράγματα. Την Ακρόπολη και τον Ολυμπιακό. Είναι τα μοναδικά μνημεία που αντέχουν στην φθορά του χρόνου. Άντεξαν απέναντι σε σεισμούς, ληστείες, ρουφιάνους, καταχραστές πολιτικούς, πολέμους, και στέκουν αγέρωχα ως αιώνια σύμβολα της πανέμορφης χώρας μας. Σαν «γάβροι Έλληνες» όπως αναφωνούσε και ο Οδυσσέας, έχουμε καθήκον όσο ζούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατεύουμε και να διατρανώνουμε το μεγαλείο τους. Τα μάρμαρα του Παρθενώνα δεν είναι μόνο στο χέρι μας να τα φέρουμε πίσω. Αν ήταν, θα είχαν ήδη έρθει. Όμως, στις 13 του μηνός, στη ρεβάνς με την Μπασακσεχίρ, η λάβα που έλιωσε τους Τσέχους στο λιμάνι, οφείλει να είναι παρούσα ξανά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα για να λιώσει και τους Τούρκους. Η πρόκριση ότι και να γίνει στο πρώτο παιχνίδι, θα παιχτεί εδώ. Τα ούτως η άλλως λίγα εισιτήρια κυκλοφόρησαν και δεν πρέπει να αφήσουμε στα ταμεία ούτε ένα. Καταλαβαίνω ότι οι διακοπές είναι εξίσου ιερές. Αλλά εδώ και καιρό όσοι πήραμε διαρκείας, ξέραμε τις εντός έδρας ημερομηνίες, άρα οι περισσότεροι μπορούσαμε να κάνουμε προγραμματισμό για να δώσουμε το «παρών». Για να μην πω για όσους διακοπεύουν και σε λίγες ώρες μπορούν να είναι Πειραιά, ότι μπορούν να δώσουν το «παρών» αυθημερόν.

Είδατε όλοι τα αποτελέσματα της πίεσης της κερκίδας στην Πλζεν. Μια από τα ίδια και χειρότερα πρέπει να είναι με τους Τούρκους. Με το μυαλό πάντα στο γεγονός ότι είμαστε υπότροποι, και μας περιμένει βαριά καμπάνα αν «ξεφύγουμε». Δεν είναι πολιτικός ο αγώνας. Ανεξάρτητα τι νοιώθουμε όλοι μας, αφήνουμε κατά μέρους τα «υπόλοιπα». Ασχολούμαστε μόνο με το ματς. Δείξαμε ότι αν θέλουμε μπορούμε να δημιουργήσουμε εξίσου καυτή ατμόσφαιρα και χωρίς να «υποτροπιάσουμε». Μας περιμένουν και άλλα εντός έδρας παιχνίδια. Ας μην στερήσουμε από την ομάδα τον 12ο παίχτη της. Ας την αφήσουμε εκείνη να «τιμωρήσει» τους Τούρκους και για τα «άλλα». Είναι κρίμα για το παραμικρό να αφήσουμε την ομάδα μόνη της στην Ευρωπαϊκή της πορεία. Γιατί και φέτος θα γράψουμε Ιστορία. Δεν λέω μεγάλα λόγια, δεν ξέρω μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε, αυτός ο Ολυμπιακός πάντως με κάνει να αισιοδοξώ ότι δεν θα «αυτοκτονήσουμε» όπως κάποιες άλλες χρονιές που φτάναμε στην πηγή και φεύγαμε διψασμένοι με άδοξους αποκλεισμούς από τους «8» του Europa League.

Μακάρι να γίνει η καλύτερη δυνατόν επιλογή στα χαφ που απομένει ώστε να γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί στην Ευρώπη. Ό,τι και να γίνει πάντως η Ιστορία δεν αλλάζει. Ακρόπολη και Ολυμπιακός θα είναι πάντα εκεί στη θέση τους να θυμίζουν Ελλάδα, Πολιτισμό, μαγκιά, περηφάνια, και αδούλωτη ψυχή. Ραντεβού όλοι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, στις 13 του μηνός για να βγούμε νικητές σε μια ακόμη «μάχη».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ