ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι φίλαθλοι είναι περαστικοί, οι οπαδοί είναι «ερωτευμένοι» με την ερυθρόλευκη και τον Έφηβο

Οι φίλαθλοι είναι περαστικοί, οι οπαδοί είναι «ερωτευμένοι» με την ερυθρόλευκη και τον Έφηβο
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η νέα ήττα από την Ζενίτ αν μη τι άλλο έδειξε ότι πρέπει να «τρέξουμε» άμεσα τις όποιες αλλαγές πρέπει να κάνουμε. Η ομάδα το πάλεψε. Αλλά θέλει βοήθειες και από τη διοίκηση και από τον πάγκο. Θέλει εμπειρία και καθαρό μυαλό. Δεν γίνεται όταν είσαι πίσω στο σκορ 50-53 να πιέζεις να ισοφαρίσεις ντε και καλά με 3ποντο. Να παίζεις άμυνα και να χάνεις συνεχώς τις δικές σου επιθέσεις. Να μην βρίσκεται ένας στο παρκέ και από τον πάγκο να πάει ορθολογικά στην επίθεση να μειώσει απλά ακόμη περισσότερο τη διαφορά με 2ποντο. Δεν ήταν δα και στο τέλος του το παιχνίδι. Δεν γίνεται να έχεις 0 φάουλ και να κάνεις φάουλ σε καλάθι που μετράει και να δίνεις και βολή. Τις αμέσως επόμενες ημέρες πρέπει να προσπαθήσουμε να σώσουμε την χρονιά. Βαρύ αυτό που ακούγεται όταν η ίδια ομάδα μας έχει συνηθίσει αλλιώς τόσα χρόνια, αλλά όσο επιτρέπεται να πέσεις άλλο τόσο επιβάλλεται να σηκωθείς.

Στο ερώτημα που θέτουν κάποιοι, τι να πα να δούμε «αιτιολογώντας» την εικόνα στις κερκίδες απαντώ λοιπόν. Αυτή είναι η διαφορά  του οπαδού με τον φίλαθλο. Αν είσαι απλός φίλαθλος, είναι σωστό το σκεπτικό. Δεν σ’ αρέσει το προϊόν, δεν πας. Ο οπαδός, όμως, απαιτεί, με την παρουσία του στο γήπεδο, σε κάθε ματς, από την κάθε διοίκηση να πράττει το καλύτερο. Γεμίζει όλα τα γήπεδα από άκρη σε άκρη σε όλα τα ματς και «αναγκάζει» τη διοίκηση να αλλάξει αυτό που βλέπει, αυτό που αγαπά. Όταν δίνει από το υστέρημα του, αυτά που του ζητάει, είτε με διαρκείας, είτε με εισιτήριο, αποκτά το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί αν δεν του αρέσει η εικόνα όταν είναι «παρών» σε κάθε ματς, σε κατάμεστο γήπεδο. Για να θέσει τη διοίκηση προ των ευθυνών της και να φτιάξει ομάδα ανταγωνιστική για την Ευρωλίγκα. Γιατί, από αυτό που βλέπουμε μέχρι τώρα, μόνο ανταγωνιστική δεν είναι η ομάδα. Όταν έρθουν, δηλαδή, τα «δύσκολα» ματς τι θα δούμε; Και να μην μπερδεύουμε το «μέχρι τέλους» με την Ευρωλίγκα. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ούτε το ένα «καλύπτει» το άλλο.

Η ομάδα για να αλλάξει την εικόνα της, για να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης και να παλέψει, θέλει «ενέσεις». Η διαμαρτυρία γίνεται στις κερκίδες, μετά την λήξη του αγώνα έχοντας πρώτα ως οπαδός κάνει το καθήκον σου να την στηρίζεις όσο διαρκεί, όχι κάνοντας τους έξυπνους από τα πλήκτρα και μη πατώντας στο γήπεδο. Την ομάδα εσύ τη βοηθάς. Όχι η ομάδα εσένα. Επιβάλλεται να γίνουν αλλαγές ουσιαστικές και όχι απλά αλλαγές για να γίνουν. Όχι να φορέσει ο Μανωλιός τα ρούχα του αλλιώς. Ας κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας χωρίς εγωισμούς για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα σε αυτό που αγαπάμε. Οι φίλαθλοι είναι περαστικοί, οι οπαδοί είναι «ερωτευμένοι» με την ερυθρόλευκη και τον Έφηβο. Διαλέξτε με ποια πλευρά θέλετε όλοι να είστε. Και δεν εξαιρώ κανέναν από την εξίσωση...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ