ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Δεν γίνεται να παίζεις συνέχεια με τη φωτιά. Κάποια στιγμή θα καείς

Δεν γίνεται να παίζεις συνέχεια με τη φωτιά. Κάποια στιγμή θα καείς
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Από την «εξυγίανση» το περιμέναμε, από την ομάδα μας βρήκε. Έβαλε και αυτή το χεράκι της, αλλά βάλαμε και εμείς τα χεράκια μας και βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας. Δεν γίνεται να παίζεις συνέχεια με τη φωτιά. Κάποια στιγμή θα καείς. Βγαίνετε οι παίκτες και λέτε ότι δεν φταίει ο προπονητής, ωραία, και εσείς τι κάνετε μέσα στο γήπεδο για να μην τον εκθέτετε; Προσωπικά, το λάθος που του καταλογίζω είναι η μη χρησιμοποίηση του Κούτρη. Με την σκέψη πως ο Τσιμίκας θα «σκάσει» παίζοντας 3 συνεχόμενα ματς, μιας και στην Ευρώπη ο Κούτρης δεν είναι δηλωμένος. Εκτός αν πάει με Κούτρη με ΠΑΟΚ. Μεγάλη κουβέντα γίνεται και για τον Ελ Αραμπί. Και εγώ τον θεωρώ σκόρερ ολκής, αλλά αν δεν μπορεί ο Γκερέρο να βάζει γκολ στον... Πανιώνιο, τότε δεν αξίζει να είναι στο ρόστερ.

Η ευθύνη του προπονητή χωρίζεται σε στάδια. Όταν ξεκινάει το ματς δεν είναι ευθύνη του αν δεν βάζουν την μπάλα στο πλεχτό παίκτες τέτοιας ποιότητας απέναντι σε μικρομεσαίες ομάδες. Δεν είναι ευθύνη του ο τρόπος που αμύνονται στα τελευταία λεπτά του αγώνα απέναντι σε ομάδες που δεν του κάνουν φάσεις επί 90 λεπτά. Ευθύνη του είναι να τους περνάει στο μυαλό την κρισιμότητα κάθε αγώνα και να τους προετοιμάζει για τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν (διαιτησία, ξύλο, κλειστές άμυνες). Δεν γίνεται να έχεις την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 4 γκολ και τα δύο από αυτά όπως και να προήλθαν, να σου στερούν 4 βαθμούς. Δεν γίνεται να πηγαίνεις υποψιασμένος παντού λόγω «εξυγίανσης» και να μην καθαρίζεις δικό σου ματς, επιτρέποντας στον οποιονδήποτε αντίπαλο, να πιστεύει ότι του δίνεις έστω και μια ευκαιρία σε μια γκέλα να ισοφαρίσει όπως και έγινε. Ευθύνη του είναι να διαβάζει το ματς κατά την διάρκεια του και να βοηθάει την ομάδα με τις αλλαγές του. Αν θα πρόσφερε περισσότερα ο Ραντζέλοβιτς από τον Λοβέρα κανείς δεν το ξέρει πριν τον αγώνα. Μετά; Όλοι γινόμαστε σοφότεροι.

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα σε κάθε ματς οφείλει να παίζει καλύτερα, μιας και αποκλείεται να μην αδικείται από την διαιτησία. Να θυμίσω ότι τα 4 χαμένα πρωταθλήματα των τελευταίων 23 ετών, χάθηκαν εξ αιτίας της εύνοιας που είχαν οι «Πρωταθλητές» περισσότερο, και λιγότερο από τα λάθη προπονητή και παικτών. Ή μήπως δεν είχαμε καλές ομάδες στα 3 από τα 4 χρόνια; Όπως, επίσης, έχει καταντήσει κουραστικό, μετά κάθε γκέλα να παίζει το κεφάλι του όποιος και να κάθεται στον πάγκο. Όταν κερδίζουμε, ξέρουν που παίζουνε και όταν δεν κερδίζουν δεν έχουν καταλάβει που έχουν έρθει;

Ή μήπως στα χρόνια που αναπολούμε με τους «παικταράδες» που τη φόραγαν δεν είχαμε ανάλογες γκέλες ή παίζαμε σε όλα τα ματς καλά; Δεν νομίζω ότι με τις «υπάρχουσες συνθήκες» που διεξάγεται το πρωτάθλημα μεσούσης της περιόδου, όλη αυτή γκρίνια και η μουρμούρα για τον Μαρτίνς, ακόμη και μια πιθανή αντικατάσταση του θα έκανε καλό στην ομάδα, πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχουν παράπονα από τους παίκτες. Συν τις άλλοις, δείξτε μου τον επόμενο να σας πω την άποψη μου. Σε μια ομάδα που δεν θα είναι δική του, δεν θα ξέρει τις συνθήκες και το πρωτάθλημα, τους αντιπάλους, και με την πίεση ότι ο πρώτος στόχος είναι ο τίτλος.

Όλοι οι προπονητές έχουν εμμονές. Όλοι κάνουν λάθη. Όλοι διαβάζουν με το δικό τους σκεπτικό τα ματς. Λίγοι μπορούν να μετατρέψουν μέσα σε 1,5 χρόνο μια ομάδα χτισμένη από την αρχή σε σύνολο, που να παίζει σε αρκετά ματς ωραίο ποδόσφαιρο, και να διακρίνεται όσο μπορεί και στην Ευρώπη, με την αρωγή φυσικά και του Μαρινάκη που έχει φροντίσει να του φέρει όσο το δυνατόν καλύτερα υλικά για να δουλέψει. Στον Ολυμπιακό πάντα θα υπάρχει η πίεση. Την 2η συνεχόμενη χρονιά οι απαιτήσεις γίνονται μεγαλύτερες. Και κάθε χρόνο που θα βρίσκεται κάποιος συνεχόμενα στον πάγκο θα μεγαλώνουν. Απομένει να δούμε αν μπορεί ο Μάρτινς να το διαχειριστεί όλο αυτό. Και στην Τόττεναμ και στην Μπάγερν άλλαξαν οι προπονητές λόγω άσχημων αποτελεσμάτων αλλά εκεί οι αγώνες παίζονται μόνο μέσα στα γήπεδα. Προσωπική μου γνώμη είναι πως όποιος και αν τυχόν έρθει σε πιθανή αντικατάσταση του Μαρτίνς θα πάει και αυτός άκλαφτος μέχρι να καταλάβει που έχει έρθει, τι του γίνεται και πως «παίζονται» οι αγώνες. Όπως, όμως, θα πρέπει Μαρτίνς και παίκτες την στήριξη να την ανταποδίδουν με την εικόνα τους σε κάθε ματς. Όχι πια άλλοι χαμένοι, τσάμπα βαθμοί. Είναι κρίμα κ άδικο για τη δουλειά που όλοι βλέπουμε ότι γίνεται στο Ρέντη. Πάρτε το αλλιώς το τιμόνι. Γιατί η ευθύνη είναι όλη δική σας.  Μαρινάκης και κόσμος τα έχουν κάνει όλα.

Υ.Γ.: Ωραίο «παράρτημα» τελικά ο Πανιώνιος, ε στημένοι;

Υ.Γ.2: Δηλαδή, Κομίνη, πήγες στο VAR, είδες τη φάση του Μπουχαλάκη και είδες ότι δεν είναι πέναλτι. Οκ...

Υ.Γ.3: Το πρωτάθλημα θα κριθεί στα πλέι οφ. Απλά χάνουμε τσάμπα και βερεσέ ευκαιρίες να πάμε στα πλέι οφ με διαφορά ασφαλείας από τον 2ο.

Υ.Γ.4: Μια μεταγραφή χρειάζεται ο Ολυμπιακός τον Γενάρη με έναν δημιουργικό χαφ.

Υ.Γ.5: Όταν συνεχίζεις και χάνεις τόσες πολλές ευκαιρίες, τότε οφείλεις να χρησιμοποιήσεις στη συνέχεια τον πιο δεινό από τους επιθετικούς που έχεις στη διάθεση σου.

Υ.Γ.6: Εννοείται πως τίποτε δεν χάθηκε ή έχει κριθεί. Επιβάλλεται, όμως, νίκες με ΠΑΟΚ και Ερυθρό Αστέρα με ταυτόχρονη πρόκριση στους «32» για να επανέλθει η ηρεμία στο λιμάνι.

Υ.Γ.7: Η πιο καλή συνταγή είναι η ηρεμία και το καθαρό μυαλό. Όποια απόφαση παίρνεται με άλλες παραμέτρους είναι σχεδόν πάντα κακός σύμβουλος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ