ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εις το επανιδείν kill Bill…

Εις το επανιδείν kill Bill…
Book Small Mobile

Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να εκφράσουν τα συναισθήματα όλων μας για όσα μας πρόσφερες. Δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε λίγες λέξεις η αξία των όσων ζήσαμε μαζί σε αυτό το ερυθρόλευκο ταξίδι. Αν ο Γκάλης απογείωσε το ελληνικό μπάσκετ , εσύ το εκτόξευσες ερχόμενος στο λιμάνι της καρδιάς σου. Όλα τα «άλλα», «σιχάματα» που βγαίνουν τώρα και σε αποθεώνουν , τάχα μου επειδή τους έπιασε ο πόνος , είναι οι ίδιοι που δεν σου συγχώρεσαν ποτέ που ήρθες στον Ολυμπιακό. Είναι οι ίδιοι «πανηγύριζαν» τα Πρωταθλήματα και τα Κύπελλα που σου «έκλεβαν».

Για να μην μιλήσουμε για τον οχετό ύβρεων που εκστόμιζαν από παράγοντες μέχρι οπαδούς. Αυτή είναι η αλήθεια που κανείς δεν γράφει. Μαζί με σένα στέρησαν ένα σωρό τρόπαια από τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του. Δεν «έβλεπαν» παραβάσεις, δεν «ήξεραν» το παρασκήνιο, έβγαζαν «άχρηστους» εσένα, τους συμπαίχτες σου, τους εκάστοτε προπονητές, «ανίκανους» τους Αγγελόπουλους που έδωσαν γη και ύδωρ για να σε φέρουν και να σε κρατήσουν στο λιμάνι, μειώνοντας την αξία σου με ειρωνικά σχόλια. Και τώρα «λυπούνται» που το μπάσκετ έγινε φτωχότερο, αντί να ντρέπονται που το απαξίωσαν και το ξεφτίλισαν με την σιωπή τους.
Δεν ξεχνάμε τις προσπάθειες τους να σε διαβάλλουν στα μάτια μας, σπέρνοντας διχόνοια στην οικογένεια μας. Και όμως όλος αυτός ο ανηλεής πόλεμος δεν σε έκαμψε. Έγινες ο ηγέτης του Ολυμπιακού αλλάζοντας την Ιστορία του. Έγραψες αναμνήσεις σε Πόλη και Λονδίνο που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας. «Έφτιαξες» ένα σωρό αγάλματα στο ΟΑΚΑ , «αποχαιρέτησες» με τον δικό σου μοναδικό τρόπο αποχωρήσαντες αθλητές, ξεφτίλισες με την στάση και την ηθική αντιμετώπιση σου, όλους αυτούς που θεωρούν αυτοσκοπό ζωής να κερδίζονται οι αγώνες έξω από το παρκέ. Ξεκουράσου και ετοιμάσου για νέες «περιπέτειες».

Δεν γίνεται ο απόλυτος λάτρης αυτού του αθλήματος να μείνει μακριά του. Μαζί θα πορευτούμε ξανά τα επόμενα χρόνια σε νέα μονοπάτια γιατί πολύ απλά δεν θα φύγεις ποτέ. Θα συνεχίσεις να είσαι μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού. Πέρα από το γεγονός ότι θα αποσυρθείς όπως σου αξίζει. Σε γεμάτο γήπεδο γνωρίζοντας επί 40 λεπτά την αποθέωση. Όλοι όσοι σε «ζήσαμε» νοιώθουμε ευλογημένοι για όσα αντίκρισαν τα μάτια μας. Τα χρόνια θα περάσουν και θα λέμε με καμάρι στις νεότερες γενιές ότι βρισκόμασταν στις κερκίδες σε κάθε ματς που παρέδιδες «μαθήματα». Περνάς πλέον στο πάνθεον της Ιστορίας ως ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού όλων των εποχών.

Τα «κλεμμένα» τρόπαια με την αδιάλλακτη συμπαράσταση του Φάρου δεν μπόρεσαν να μειώσουν την αξία σου στα μάτια κάθε υγιούς φίλαθλου όχι μόνο της Ελλάδος αλλά όλου του πλανήτη. Ολόκληρος ο μπασκετικός πλανήτης υποκλίθηκε στο μεγαλείο σου. Αυτό που χρόνια τώρα οι στημένοι ντόπιοι ειδήμονες το αμφισβητούσαν κάθε φορά που ο Ολυμπιακός δεν κέρδιζε. Απόρροια του πόνου τους που ΕΠΕΛΕΞΕΣ να μεγαλουργήσεις με την ερυθρόλευκη. Εις το επανιδείν kill Bill…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ