ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

«Θα πεθάνω αν δεν δω τον Ολυμπιακό…»

«Θα πεθάνω αν δεν δω τον Ολυμπιακό…»

Σε όλη αυτή τη διαδρομή μου στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, έχω γνωρίσει αρκετό κόσμο. Φίλους του Ολυμπιακού που με έχουν διαβάσει μία φορά στην εφημερίδα, σε σάιτ, που έχουν ακούσει ραδιόφωνο, που με έχουν δει στην τηλεόραση. Πάντα τους ακούω. Ακόμη και αν έχουν κάτι αρνητικό να μου πουν. Έτσι σε κάνουν και εσένα με άλλη σκέψη, πιο έμπειρο, πιο ανοιχτό στο μυαλό, καλύτερο. Ναι, καλύτερο. Γιατί όλοι έχουμε κάνει τα λάθη μας.

Παίρνεις κλίμα από τον κόσμο, από το πως αισθάνεται, πως πικραίνεται. Βέβαια, σε αυτό σε πολύ μεγάλο βαθμό με βοηθάει το γεγονός ότι έχω περάσει από τη θέση τους. Και θα ήμουν στη θέση τους, αν δεν ήμουν στις θέσεις των δημοσιογραφικών του Καραϊσκάκη. Εγώ δεν το έκρυψα ποτέ αυτό. Αλλά τουλάχιστον, κόντρα σε άλλους που το παίζουν… light (όταν συμφέρει) δεν είμαι… κάφρος. Αυτοί που με ξέρουν, καταλαβαίνουν τι εννοώ.

Με αρκετούς από αυτούς τους φίλους του Ολυμπιακού έχω κρατήσει προσωπική επαφή. Έστω και αν δεν έχω τον χρόνο να αναλύσουμε για… ώρες τα «θέματά» μας. Αν μας άρεσε, αν δεν μας άρεσε κάτι. Χθες το μεσημέρι στο Καραϊσκάκη, είχα την τύχη να δω τον Φώτη. Έναν άνθρωπο γύρω στα 65. Όχι κάποιον πιτσιρικά, έτσι; Το τονίζω για την πορεία του κειμένου…

Ο Φώτης μένει μόνιμα στην Χίο. Δεν είναι εδώ στην Αθήνα. Παρόλα αυτά, έχει πάρει το εισιτήριο διαρκείας του και δεν χάνει την ευκαιρία, να βλέπει αρκετά ματς μέσα στην χρονιά. Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, παίρνοντας λίγες ανάσες από την μετάδοση για το ραδιόφωνο, τον είδα από κοντά για δύο-τρία λεπτά.

«Πάλι εδώ;», του είπα χαρακτηριστικά… «Ναι αγόρι μου. Ήρθα για τον αγώνα της Πέμπτης, ήρθα και για το σημερινό, πρωτάθλημα παίρνουμε», μου απάντησε.

Μπήκα στη διαδικασία να τον παραπέμψω στο ματς της Πέμπτης. Και έψαξα την… πίκρα του και γιατί ήρθε και την Κυριακή στο Καραϊσκάκη. Βλέπετε πολλοί από αυτά που διάβαζα για παράδειγμα στο Facebook, έκαναν… πίσω. Δεν ήθελαν να έρθουν την Κυριακή. Δικαίωμά τους. Αυτοί ξέρουν. Απλά, προχωράω στην κουβέντα μου με τον Φώτη. «Είσαι ωραίος, μπράβο…», του είπα και με… τελείωσε εκεί: «Διονύση να σου πω κάτι; Θα πεθάνω αν δεν δω τον Ολυμπιακό», μου είπε χαρακτηριστικά. «Πάγωσα» μάγκες μου. «Πάγωσα», όπως σας το γράφω. Γιατί έβλεπα τον τρόπο που μου το έλεγε. Και αμέσως το μυαλό μου, έκανε μια μίνι-αναδρομή στο τι μπορεί να έχουν δει τα μάτια του φίλου Φώτη. Στο τι έχει ζήσει. Βλέπετε ο Φώτης δεν γεννήθηκε στα… 45 του. Δεν ήρθε να δει τον Ολυμπιακό να μεγαλουργεί με τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη να είναι άξιος συνεχιστής του. Έχει δει διάφορες καταστάσεις. Έχει δει τον Ολυμπιακό να παίζει σε άλλα γήπεδα, στο παλιό Καραϊσκάκη, διάφορες δυσκολίες. Δεν έμαθε στα εύκολα. Και βάλτε τα κάτω και υπολογίστε. Ναι, μπορεί να δούλεψε μια ζωή, να έβαλε και δύο φράγκα στην… άκρη, αλλά πληρώνει και είναι δίπλα στην ομάδα. Παίρνει το εισιτήριό του, ξοδεύει χρήματα για τα μεταφορικά του από και προς την Χίο, γεύματα, διαμονή στο διάστημα παραμονής του στην Αθήνα. Για την τρέλα του, για την αγάπη του για τον Ολυμπιακό. Γιατί όπως μου είπε, «θα πεθάνω αν δεν δω τον Ολυμπιακό».

Ο καθένας κάνει το… ταμείο του. Όπως αισθάνεται. Απλά εξακολουθώ να πιστεύω πως κάποιοι είναι καλομαθημένοι. Έμαθαν στα πιο… εύκολα, δεν έζησαν τα δύσκολα. Εγώ ευτύχισα να κάνω καριέρα και καλύπτοντας τον Ολυμπιακό στα καλύτερά του. Με μεγάλες νίκες στην Ευρώπη, πρωταθλήματα, Κύπελλα, γράφοντας ένα σημαντικό μέρος της μεγάλης ιστορίας του. Κάποιοι έζησαν τα πολύ δύσκολα. Και μπροστά σε αυτά, οφείλουμε να σεβόμαστε κάποιες καταστάσεις. Όχι να λέμε σε όλα «όλα καλά», να γίνεται κριτική, ναι, αλλά να υπάρχει πάντα και η αυτοκριτική. Είτε αυτή αφορά ένα σχόλιο στα social media είτε την… απουσία από το γήπεδο…

Υ.Γ.: Ο κόσμος γενικώς έχει… θέματα. Δείτε ΟΑΚΑ. Τελειώνει το πρώτο ημίχρονο. Αποδοκιμασίες του κόσμου της ΑΕΚ. Κερδίζει στο τέλος; Ενθουσιασμός και αποθέωση…

Υ.Γ.2: Βλέποντας πάντως το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0, πιστεύω πολλοί να κατάλαβαν που οφείλεται αυτή η μεγάλη διαφορά με τον Ολυμπιακό! Και από τους δύο!

Υ.Γ.3: 25 πόντους πίσω είναι ο Αλαφούζος και συνεχίζει η… ομάδα του. Την προπαγάνδα.

Υ.Γ.4: Το… έστριψε το έργο ο Τούντορ. Αναμενόμενο. Σου λέει πως θα δικαιολογηθούμε με τον Ολυμπιακό;

Υ.Γ.5: Ρητό της ημέρας: «Με ρώτησαν τι έκανα χθες. Και τους είπα πως δεν θέλω να μιλάω για το παρελθόν μου».

Υ.Γ.6: Δίπλα-δίπλα, αλλά έπεσε ένα ξενύχτι που προβλημάτισε… Πολλούς.

Υ.Γ.7: Ο κόσμος του Θρύλου στηρίζει. Και έχει φανεί. Και θα το δείτε και στη συνέχεια…

Υ.Γ.8: Έχω «καυτά» θέματα από διαιτησία. Και σιγά-σιγά θα αρχίσουμε να τα παρουσιάζουμε… Για να καταλαβαίνουν πολλοί τι γίνεται.

Υ.Γ.9: Ο Αλαφούζος λέει συνεχάρη τον Μελισσανίδη για τη νίκη. Και έδωσε και συγχαρητήρια στους διαιτητές. Και κάπου εδώ η ζωή συνεχίζεται και η εξυγίανση άρχισε για τα καλά.

Υ.Γ.10: Καλά έκανε η ΑΕΚ και τίμησε τη μνήμη του Παντελίδη. ΑΕΚτζής ήταν το παιδί άλλωστε. Όλοι τον τιμούν, όπως αισθάνεται ο καθένας… Απλά η δημοσιογραφία έχει πιάσει πάτο σε αυτή την περίπτωση. Τα πάντα για κλικ… Θα γράψω αυτές τις ημέρες ένα και τελευταίο άρθρο σχετικά με αυτό το θέμα. Για το ταξίδι του Παντελή!

Υ.Γ.11: Υγεία να έχουμε και προχωράμε… 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ