ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Της σκιάς το κάγκελο!

Της σκιάς το κάγκελο!
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Βασιλειάδης: «Θα είναι πολύ ευχάριστο και το λέω χωρίς καμία πολιτική χροιά, μια μεγάλη ομάδα να κατακτά ξανά το πρωτάθλημα, ένα πρωτάθλημα το οποίο είχε τις λιγότερες δυνατές σκιές. Θέλω να τονίσω ότι στα τελευταία πρωταθλήματα, έχουμε τις λιγότερες σκιές. Νομίζω ήταν μια καλή χρόνια και ο ΠΑΟΚ, όπως όλα δείχνουν, κατακτά δίκαια το πρωτάθλημα».

Μόνο και μόνο από αυτές τις δηλώσεις , καταλαβαίνει και ο τελευταίος, με αντίθετη άποψη, φίλαθλος, τι έχει παιχτεί όλα αυτά τα χρόνια. Την εμπλοκή της πολιτικής στο ποδόσφαιρο της χώρας. Δεν είναι σκιά, κατά τον κύριο Βασιλειάδη, η μυστική συγκέντρωση των «τριών» σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Δεν είναι σκιά η άλωση της ΕΠΟ και της ΚΕΔ. Δεν είναι σκιές οι διαιτησίες, τα παραρτήματα, οι δανεικοί, οι παρατηρητές, οι εκθέσεις της αστυνομίας και η επιλεκτική τιμωρία. Δεν είναι σκιά το θέατρο του παραλόγου στον τελικό Κυπέλλου πριν 3 χρόνια. Δεν είναι σκιά η είσοδος με πιστόλι του Σαββίδη στο γήπεδο. Δεν είναι σκιά οι 2 τελικοί σε Βόλο και ΟΑΚΑ με εκατέρωθεν μαχαιρώματα και οικτρές διαιτησίες. Δεν αποτελεί σκιά η φράση: «Ο Γραμμένος είναι δικός μας». Δεν είναι σκιά οι φωτογραφικές διατάξεις για ΠΑΟ και ΑΕΚ, τα χαρίσματα στρεμμάτων στον ΠΑΟΚ, τα λεφτά στο γήπεδο της ΑΕΚ. Όχι μωρέ. Δεν είναι σκιά τα υπέρογκα τηλεοπτικά συμβόλαια από την ΕΡΤ σε ομάδες που δεν τα αξίζουν.

Η μεγαλύτερη, όμως, σκιά είναι ο πόλεμος εναντίον του Ολυμπιακού λόγω Μαρινάκη. Η μεγαλύτερη σκιά είναι ότι «νομιμοποιήσατε» με τις δηλώσεις σας όλοι, το πρωτάθλημα που μας κλέψανε. Περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά πολιτικοποιήσατε το ποδόσφαιρο επί ημερών σας. Η «πλάκα» είναι ότι περνάτε προς τα έξω ότι σώθηκε και εξυγιάνθηκε, γιατί το πήραν 2 χρόνια άλλες ομάδες εκτός του Ολυμπιακού. Δεν εξετάζετε ας πούμε αν το άξιζαν. Αρκεί που δεν το πήραμε εμείς.

Όχι μωρέ. Ούτε στις μετακινήσεις των οπαδών υπήρχαν σκιές. Οι απαγορεύσεις αφορούσαν και ίσχυαν κατά κόρον εμάς. Για πείτε μας ποια ήταν η παρουσία του Κράτους στις επιτυχίες των τμημάτων του Ολυμπιακού στην Ευρώπη; Εγώ μόνο στο ΟΑΚΑ σε είδα στην ΑΕΚ στο τελικό του μπάσκετ. Πουθενά αλλού. 2 Ευρωπαϊκά πήραν τα τμήματα Πόλο και Βόλεϊ. 2 Τελικοί Ευρώπης έγιναν σε ΣΕΦ και Ρέντη. Πού ήσασταν;

Ποια είναι η στάση της Πολιτείας στα θέματα γηπεδικών εγκαταστάσεων (κολυμβητήριο και κλειστό Βόλεϊ) του Ολυμπιακού; Στρέμματα, λεφτά, γήπεδα μοιράζονται αφειδώς σε όλους τους άλλους πλην του Ολυμπιακού. Γιατί; Επειδή δεν είναι οι Τσίπρας, Φλαμπουράρης, Τσακαλώτος, Ζουράρις οπαδοί μας; Είδαμε και σένα που «δηλώνεις» Ολυμπιακός τι έχεις κάνει. Για την καρέκλα τα κάνετε όλοι, όλα.

Δεν θέλουμε εύνοια. Ούτε ζήτουλες είμαστε, ούτε γλείφτες όπως «άλλοι». Απαιτούμε, όμως, ίση μεταχείριση. Αυτά όλα που κάνατε επί ημερών σας λέγεται άνιση μεταχείριση, Βασιλειάδη. Λέγεται εμπάθεια. Βγάζετε κόμπλεξ. Ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω προσώπων, κομμάτων και πολιτικών. Αφήστε τον έξω από τα παιχνίδια σας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ