ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ένας μεσημεριανός μας ύπνος, η ζωή σας όλη!

 Ένας μεσημεριανός μας ύπνος, η ζωή σας όλη!

Αυτό το «πρωτάθλημα» είναι διαχρονικό. Δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. 316.095 εισιτήρια «έκοψε» φέτος ο Ολυμπιακός. Περισσότερα και από κάποιες χρονιές που κατακτούσε Πρωταθλήματα και Κύπελλα. Η εξήγηση είναι απλή. Ο κόσμος γούσταρε αυτό που έβλεπε. Γούσταρε που τόσο γρήγορα και σχεδόν από το μηδέν «χτίστηκε» ξανά μια ομάδα που διδάσκει ποδόσφαιρο. Έγιναν και λαθάκια. Ελάχιστα. Κάποια κόστισαν περισσότερο. Αλλά όσο και να το θέλουν οι γλείφτες του ΠΑΟΚ, το πρωτάθλημα δεν χάθηκε από αυτά.

Οι «προστάτες» του δεν επέτρεψαν να πληρώσει τα λάθη που έκανε αυτός . Στις κακές του μέρες και ήταν περισσότερες, πάντα θα υπήρχε ο «σωτήρας» με την σφυρίχτρα να τον βοηθήσει. Εν αντιθέσει με ‘μας. Που ακόμη και τώρα σε ματς τελειωμένα πάντα υπήρχαν φάσεις που αδικούμασταν. Δεν είμαστε μίζεροι. Πόσο μάλλον κομπλεξικοί και στερημένοι. Το αντίπαλο δέος μας ήταν ανέκαθεν ο Παναθηναϊκός. Αυτός είναι ο αντίπαλος μας σε όλα τα αθλήματα. Δεν βλέπουμε καν τόσο την ΑΕΚ, πόσο μάλλον τον ΠΑΟΚ. Δεν έγινε «μεγάλη» ομάδα η Λάρισα, ούτε ο Άρης με τα λιγοστά πρωταθλήματα που πήραν. Γιατί λοιπόν να είναι ο ΠΑΟΚ; Ή μήπως ήταν έστω φέτος καλύτερος; Γιατί; Επειδή το λένε οι δήθεν αντικειμενικοί και οι Πολιτικάντηδες του τόπου; Ψεύτες και οι δύο μια ζωή.

Εγώ ξέρω ότι κατηφόριζα στο Καραϊσκάκη με τρέλα. Ξέρω ότι έφευγα γεμάτος και χορτασμένος από μπάλα. Ξέρω ότι ανυπομονούσα να έρθει το επόμενο ματς. Και νοιώθω ακόμη πιο χαρούμενος γιατί διαπιστώνω ότι μπήκε το νερό στο αυλάκι. Ναι μωρέ... Με τον Μαρτίνς που έπαιζε το κεφάλι του κάθε Κυριακή. Με τους παίχτες που τους έβγαζαν άχρηστους όταν δεν έμπαινε η πόρνη στο πλεχτό και ήταν μίζες των μανατζαραίων που διοικούσαν τον Ολυμπιακό. Και τώρα παρακαλάμε όλοι αυτοί οι «άχρηστοι» να μείνουν. Μου καθόντουσαν οι ξερόλες στις μεταγραφές που δεν βγήκαν. Λες και είναι εύκολο να βγουν όλες , πόσο μάλλον όταν μιλάμε για 20 περίπου νέους παίχτες. Ή ήταν εύκολο να βγει αμέσως η βασική 11άδα , να «δέσουν» οι παίχτες, να βρουν ρυθμό, κόντρα και στα κέντρα αποφάσεων.

Το ιδανικό θα είναι να μείνουν όλοι όσοι ξεχώρισαν. Όλοι όμως ξέρουμε ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο αν έρθουν προτάσεις υπέρογκες για όλους. Από την άλλη με 3-4 ποιοτικές προσθήκες θα εμφανιστούμε «λογικά» ακόμη καλύτεροι. Δεν είναι δα και τόσες πολλές αλλαγές για να χαλάσει η χημεία της ομάδας. Εδώ καταφέραμε το απίθανοι με τριπλάσιες προσθήκες. Και σίγουρα την επόμενη χρονιά θα είμαστε όλοι ακόμη πιο υποψιασμένοι για αυτά που θα αντιμετωπίσουμε. Οι δικές μας Κυριακές επέστρεψαν για τα καλά. Των «άλλων» δεν τις βλέπω να έρχονται , ούτε με τηλεσκόπιο. Θα παρομοίαζα τον ΠΑΟΚ με την Λέστερ, αλλά η Λέστερ το πήρε δίκαια. Πανηγυρίστε τον τίτλο «Πρεσπαθλητές», μόλις την προτελευταία αγωνιστική. Μόνο έτσι θα σταματούσατε τον Ολυμπιακό. Ένας μεσημεριανός μας ύπνος, η ζωή σας όλη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ