ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Υπάρχουν τρόποι να σταματήσουμε την «αιμορραγία» της φυγής

Υπάρχουν τρόποι να σταματήσουμε την «αιμορραγία» της φυγής
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Φουντούλης έφυγε για τη Φερεντσβάρος, ο Μπούσλιε, αν και έκανε τα πάντα για να μείνει, δέχτηκε μια τόσο εξωπραγματική πρόταση από την Προ Ρέκο που ακόμη κι εγώ θα έφευγα. Στα πρόθυρα αποχώρησης είναι και ο Ομπράντοβιτς. Στο εξωτερικό είχαν φύγει και παλιότερα οι Βλαχόπουλος, Κολόμβος και Γούνας (επέστρεψε). Όπως έχουν δοκιμάσει την τύχη τους και άλλοι αθλητές και αθλήτριες σε άλλα αθλήματα. Δεν μπορεί ο σύλλογος να τους κρατήσει. Δεν μπορεί να «ματσάρει» προτάσεις οικονομικά καλύτερες. Και οι αθλητές στα ερασιτεχνικά αθλήματα, δεν παίρνουν τα εκατομμύρια των συναδέλφων τους σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Αν τους έρθει μια εξαιρετική οικονομική πρόταση, οι περισσότεροι θα την αποδεχτούν. Μια φορά στην καριέρα τους, τους δίνεται η ευκαιρία να φτιάξουν καλύτερο το μέλλον τους, καθώς τα χρόνια περνάνε και μόλις την κλείσουν λίγοι μπορούν να ακολουθήσουν το άθλημα τους και να ζουν από αυτό. Χωρίς εγκαταστάσεις δικές μας, χωρίς χορηγούς, παλεύουμε τόσα χρόνια να κρατάμε τον Ολυμπιακό στο κορυφαίο επίπεδο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Χαιρόμαστε για τις επιτυχίες, όλοι. Αυτές, όμως, φέρνουν και αυξήσεις σε συμβόλαια. Εκτινάσσουν το μπάτζετ, τα πριμ. Αναγκάζουν τις οικονομικότερα ισχυρούς αντιπάλους μας να στρέφουν τα βλέμματα τους εδώ.

Δύο συνεχόμενες χρονιές η Προ Ρέκο είδε τα... ραδίκια ανάποδα με μπάτζετ τετραπλάσιο από τον Ολυμπιακό! Ήταν θέμα χρόνου να πάρει παίκτη μας. Προσπάθησε να πάρει πέρσι τον Μουρίκη, δεν τα κατάφερε, παίρνει φέτος τον αγαθό γίγαντα Μπούσλιε. Και εμείς καθόμαστε ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ να βγάζουμε από την μύγα ξύγκι να βολέψουμε σε συγκεκριμένο μπάτζετ σε τόσα ομαδικά αθλήματα κορυφαίους Έλληνες και ξένους αθλητές για να πρωταγωνιστούμε παντού. Επαφιόμαστε στην καλή θέληση των αθλητών να ΘΕΛΟΥΝ να συνεχίσουν έστω και με λιγότερα. Για πόσο, όμως, όταν τους στρώνονται στα πόδια χιλιάδες ευρώ και έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε καλύτερα πρωταθλήματα και σε σύγχρονα γήπεδα; Κάποιες φορές, η διαφορά είναι μεγάλη. Δυστυχώς, τα έσοδα είναι και συγκεκριμένα και περιορισμένα. Με αυτά προσπαθούμε να συντηρήσουμε έξι ομαδικά αθλήματα και όχι μόνο με δεκάδες αθλητές, προπονητές, ταξίδια στην Ευρώπη, γήπεδα που δεν μας ανήκουν και να πρωταγωνιστούν.

Όταν ξεκίνησε το εγχείρημα των μελών, ήμασταν 85.000 μέλη με συνδρομή 60 ευρώ. Οι εποχές άλλαξαν, δυσκόλεψαν για όλους. Η αγάπη, όμως, και οι στόχοι για το σύλλογο παραμένουν οι ίδιοι. Τα τελευταία 9 χρόνια η δουλειά που γίνεται είναι εξωπραγματική. Σαρώνουμε όλους τους εγχώριους τίτλους, παίζουμε Ευρωπαϊκούς τελικούς, κατακτάμε Ευρωπαϊκά τρόπαια. Με λιγότερα έσοδα! Φανταστείτε, λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί αν ενεργοποιηθούμε ως οπαδοί, με την κάρτα φιλάθλου. Δικαιολογίες πάντα θα υπάρχουν. Όλα είναι ξεκάθαρα και είναι μόνο θέμα συνείδησης. Πλέον, σχεδόν όλοι, χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο. Ας αφιερώσουμε 10 λεπτά από οτιδήποτε άλλο βλέπουμε ή κάνουμε και 3 καφέδες τον χρόνο να γίνουμε εμείς, οι φίλοι μας, και μέλη των οικογενειών μας μέλη στον Ολυμπιακό. Τα 10 ευρώ είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά που ζούμε και ΟΛΟΙ μπορούμε να τα διαθέσουμε. Σε κανέναν δεν θα λείψουν. Προσδοκούμε από τον ηγέτη του συλλόγου, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, να κάνει τα πάντα, να πιέσει πολιτικούς και καταστάσεις, ώστε να φτιάξει ο ίδιος το σύγχρονο κολυμβητήριο που χρόνια ονειρευόμαστε και να δοθεί προς χρήση (ή να φτιαχτεί) από την Πολιτεία κλειστό σάλας για το Βόλεϊ και το Χάντμπολ, όπως δίνονται (ή έχουν δωριστεί) αφειδώς σε άλλες ομάδες της χώρας, όχι μόνο σε ερασιτεχνικές αλλά ακόμη και σε ΑΕ...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ