ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Δεν παίζουν μπάλα μόνο τα μπάτζετ και οι χρηματιστηριακές αξίες των παικτών

Δεν παίζουν μπάλα μόνο τα μπάτζετ και οι χρηματιστηριακές αξίες των παικτών
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Οι πανηγυρισμοί μπορούν να περιμένουν μέχρι τις 12 το βράδυ της 31ης Ιουλίου... Δουλειά, μεταγραφές και όλα θα γίνουν. Αποφύγαμε τη θεωρητικά πιο δύσκολη Αϊντχόφεν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι... προκριθήκαμε κιόλας. Οφείλουμε να πάμε στους αγώνες, με σεβασμό στον αντίπαλο και με διάθεση να παλέψουμε. Δεν θα μας χαριστεί τίποτε αν δεν εμφανιστούμε στο γήπεδο καλύτεροι. Να αποδείξουμε σε 180 λεπτά ότι εμείς αξίζουμε την πρόκριση. Είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξεως και αν την υποτιμήσουμε σίγουρα θα βρεθούμε προ εκπλήξεως. Πέρσι αγωνίστηκε στους ομίλους του Champions League απέναντι σε Ρεάλ (δύο ήττες με 2-1 στη Μαδρίτη και 0-5 στην Τσεχία), Ρόμα (νίκη με 2-1 στην Τσεχία και ήττα με 0-5 στην Ρώμη) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2-2 στην Τσεχία και νίκη 1-2 στη Ρωσία), συγκεντρώνοντας 7 βαθμούς που δεν τους λες και λίγους σε τέτοιον όμιλο, προκρίθηκε ως 3η στους «32» του Europa League, όπου αποκλείστηκε από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (νίκη στην Τσεχία με 2-1 και ήττα 0-3 στην Κροατία).

Αν ο Ολυμπιακός εμφανιστεί έτοιμος στα προκριματικά, τότε θα είναι και το φαβορί, όσο μπορεί να υπάρχει φαβορί σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα που όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα το κάθε ένα με τις δικές του πιθανότητες. Δεν παίζουν μπάλα τα μπάτζετ και οι χρηματιστηριακές αξίες των παικτών. Οφείλουμε να δείξουμε ότι θέλουμε περισσότερο από αυτούς την πρόκριση. Το να μιλάμε για «εύκολη» κλήρωση μόνο κακό κάνει, σε όλους. Στη ρεβάνς το Καραϊσκάκη πρέπει να είναι κατάμεστο. Να παλέψουμε όλοι μαζί για την πρόκριση. Καμιά υπεροψία, κανενός είδους υποτίμηση, για να μπούμε στην κλήρωση των προκριματικών του Champions League και στην επόμενη φάση, έχοντας κλειδώσει την Ευρωπαϊκή συνέχεια έστω και στο Europa, με τον Ολυμπιακό να δίνει συνολικά τουλάχιστον 12 ματς στην Ευρώπη.

Όσοι προνοήσουν με διαρκείας θα βγουν ωφελημένοι στο έπακρον. Αν αναλογιστούμε και τα 8 επιπλέον ντέρμπι (εντός-εκτός) στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Αγωνιστικά, μας «συμφέρει» το Europa League. Κακά τα ψέματα στο Champions League η ψαλίδα ολοένα και ανεβαίνει. Κυρίως οικονομικά είναι τα κίνητρα και μόνο ο Ολυμπιακός από όλες τις υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες έχει κάποιες ελπίδες να διακριθεί καθώς είναι πιθανόν πρώτα ο Θεός να πάμε στο γ’ γκρουπ δυναμικότητας. Αν και είδαμε τι μας έτυχε πρόπερσι ως «αδύνατη», η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Και φέτος οι ομάδες θα είναι ακόμη πιο δύσκολες σε αυτό το γκρουπ. Για να μη θυμηθώ πέρσι στο Europa που έβγαλε η κλήρωση Μπέτις και Μίλαν και στα προκριματικά Μπέρνλι. Ας μην προτρέχουμε, όμως. Βήμα- βήμα, και όλα θα γίνουν. Εν αναμονή πρώτα από όλα του στόπερ-ηγέτη και του σέντερ φορ...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ