ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Στην 9ετία του Μαρινάκη έχει... υποφέρει ο λαός του Ολυμπιακού, ενώ οι άλλοι έχουν περάσει ζωή χαρισάμενη, ε;

Στην 9ετία του Μαρινάκη έχει... υποφέρει ο λαός του Ολυμπιακού, ενώ οι άλλοι έχουν περάσει ζωή χαρισάμενη, ε;
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Έχουμε φτάσει 23 Ιουνίου και ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά, μετά από και εγώ δεν ξέρω πόσα χρόνια, έχει ολοκληρώσει σχεδόν το ρόστερ του. Με τις επικείμενες μεταγραφές των Σεμέδο και Μάρκοβιτς προ των πυλών, οι μόνες εκκρεμείς θέσεις είναι κυρίως του σέντερ φορ και ύστερα χαφ στη θέση του Νάτχο και αναπληρωματικού τερματοφύλακα. Δεν πρόκειται να μπω στην διαδικασία να μιλήσω για την αξία των Ντουρμισάι, Κάιπερς, Μπρούνο που όλοι τους διέπρεψαν με τις φανέλες άλλων ομάδων στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Ή μήπως όχι; Ούτε για το ταλέντο των Μπα, Ραντζέλοβιτς, Μάρκοβιτς, Σιαμπάνη. Πόσο μάλλον για την αξία του Σουντανί που έσπευσαν αρκετοί να τον βγάλουν άχρηστο. Όλα θα φανούν στο γήπεδο και μέσα από τη δουλειά του Μαρτίνς. Που αν πέρσι με 20 νέους παίκτες έδειξε τέτοιο δείγμα γραφής, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ερχόμενος σε ένα πρωτάθλημα και συνθήκες άγνωστες φέτος λογικά θα δούμε παπάδες. Όχι ότι πέρσι δεν είδαμε.

Θα σταθώ κυρίως στην αγορά του Σα, στην ανανέωση του Φορτούνη και στον ερχομό του Βαλμπουενά, όπως και στην διατήρηση του βασικού κορμού της ομάδας. Όλες οι κινήσεις έγιναν χωρίς να έχει αποχωρήσει με μεταγραφή, κανείς, ούτε καν οι Βούκοβιτς και Νάτχο που δεν υπολογίζονται, χωρίς  βεβαιωμένα έσοδα από την Ευρώπη και δεν είναι και λίγα τα χρήματα που δαπανήθηκαν για αγορά από ομάδες και συμβόλαια. Ούτε θα ξεπουλήσει ο Ολυμπιακός, όπως κάνουν «άλλοι κουβαρντάδες» μόλις έρθει η πρώτη πρόταση με ελάχιστα χρήματα. Ο Ολυμπιακός έχει αξιολογήσει τους παίκτες του και μόνο αν ικανοποιηθεί αρκετά θα δώσει το οκ. Ή μήπως υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι αν έρθουν προτάσεις για κάποιον εκ των Ομάρ, Κούτρη, Σισέ και Φορτούνη, που δεδομένα απασχολούν Ευρωπαϊκές ομάδες (τι να κάνουμε που δεν κοιτάνε παίκτες άλλων Ελληνικών ομάδων;), δεν θα φροντίσει ο Ολυμπιακός να τον αντικαταστήσει;

Έχετε δει γκάλοπ σε οπαδούς για άλλη ομάδα πλην Ολυμπιακού για τις κινήσεις «άλλων» προέδρων; Έχετε δει να βγάζουν «κουτσό», «παλτό», συνταξιούχο», «γυάλινο», οποιαδήποτε μεταγραφική τους κίνηση; Αυτό είναι «προνόμιο» μόνο του Μαρινάκη. Χώρια που «χάνει» και παίκτες που υπογράφουν αλλού, λες και με όποιον μιλάμε θεωρείται δικός μας. Η μεγαλύτερη πλάκα, όμως, είναι, όταν αυτοί οι ελεύθεροι εκφραστές της δημοσιογραφίας, που όσα πρόβατα ξυπνάνε για λίγο τους αποκαλούν βόθρους, γράφουν ότι «κλέβουν» οι «αβέρτοι» παίκτες μέσα από τα χέρια μας. Τι ώρα; Δεν πειράζει μωρέ, ας μείνουμε εμείς με τον  «κακό» Μαρινάκη που στην 9ετία του έχει... υποφέρει ο λαός του Ολυμπιακού, και οι «άλλοι» έχουν περάσει ζωή χαρισάμενη.

Όλα δείχνουν ότι στα ματς με την Πλζεν και όχι μόνο θα πάμε με όλα τα όπλα στην φαρέτρα. Σε ένα μήνα από σήμερα, θα πρέπει να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι γίνεται σε δύο ματς που μόνο εύκολα δεν θα είναι. Όλοι μαζί θα παλέψουμε ο καθένας από το δικό του «πόστο» για το πρώτο βήμα στην φετινή Ευρωπαϊκή μας πορεία. Γιατί ο Ολυμπιακός θα μπει στους ομίλους. Δεν θα λείπει, είτε από τους ομίλους του Champions League, όσο δύσκολο και αν είναι πια, είτε του Europa League.

Υ.Γ.1: Στην αδέσμευτη γλώσσα της ελληνικής δημοσιογραφίας, έτσι μεταφράζονται οι φράσεις... απεριόριστο μπάτζετ και όποιον θέλουμε τον κρατάμε, όταν στην απλή καθομιλουμένη  η ακριβής μετάφραση τους είναι... ταβάνι και όποιος ζητάει λεφτά φεύγει.

 Υ.Γ.2: Ξέρετε τι βλέπω εγώ; Έναν Μαρινάκη πιο δυναμικό από ποτέ στη δημιουργία ακόμη καλύτερης ομάδας. Έναν Μαρινάκη πιο τρελαμένο από ποτέ, που στάθηκε όρθιος σε ένα ανελέητο και βρώμικο πόλεμο, από συγκεκριμένα συμφέροντα. Έναν Μαρινάκη πιο αισιόδοξο από ποτέ για το μέλλον που έρχεται και όλα δείχνουν ότι θα είναι ακόμη καλύτερο από την πρώτη 9ετία του στην ηγεσία του συλλόγου.

Υ.Γ.3: Το Καραϊσκάκη φέτος θα φλέγεται από άκρη σε άκρη. Η λάβα του κόσμου θα σας «κάψει» όλους στο πέρασμα της. Όλα όσα μας κάνατε 2 χρόνια τώρα, θα τα πληρώσετε, αποκλειστικά και μόνο μέσα στο γήπεδο. Εμείς, εκεί έχουμε μάθει να «πολεμάμε».

Υ.Γ.4: Δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιμένω...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ