ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι οπαδοί στα δύσκολα φαίνονται, δίνοντας δύναμη και ψυχολογία στην ομάδα

Οι οπαδοί στα δύσκολα φαίνονται, δίνοντας δύναμη και ψυχολογία στην ομάδα
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν νομίζω να υπάρχει οπαδός του Ολυμπιακού που να μην έχει καταλάβει πόσο σημαντική είναι η φετινή στήριξη του είτε με διαρκείας κυρίως, είτε με εισιτήρια, στην ομάδα μπάσκετ. Δεν έχει να κάνει ούτε με τον προπονητή, ούτε με τους παίκτες, ούτε με το μπάτζετ, ούτε με την εκπλήρωση ή όχι των στόχων μας στην Ευρωλίγκα η παρουσία μας στο ΣΕΦ. Έχει να κάνει με τον αγώνα μας μέχρι τέλους με την βρωμιά που λυμαίνεται χρόνια τώρα το άθλημα. Οι συνεχείς δηλώσεις, των απέναντι, περί της αποχώρησής μας από την Α1, πόσο κακό είναι που λείπουμε κλπ, δείχνει πόσο δίκιο έχουμε. Αυτό το δίκιο λοιπόν πρέπει να το στηρίξουμε με την παρουσία μας στο ΣΕΦ. Αρχής γενομένης από το ματς με την Βαλένθια. Να μην σκεφτούμε ούτε την ήττα από τη Βιλερμπάν, ούτε ότι πάμε με υπηρεσιακό προπονητή, ούτε την εικόνα της ομάδας και ποιοι παίκτες πρέπει να αποχωρήσουν.

Τα οφέλη της απόφασης να αποχωρήσουμε από το Ελληνικό πρωτάθλημα το ξέραμε εκ των προτέρων ότι θα είναι μακροπρόθεσμα. Να μην κοιτάτε το δέντρο αλλά το δάσος. Θέλω να πιστεύω πως μετά την απομάκρυνση του Μπλατ θα γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις που πιστεύουμε ότι χρειάζεται η ομάδα. Πρώτα, όμως, πρέπει να καταλήξουμε ποιος θα είναι ο επόμενος που θα αναλάβει να διορθώσει την εικόνα της. Δεν απαξιώνω το ρόστερ, αλλά πρέπει και οι παλιοί να βγουν μπροστά, και οι νέοι να βρουν τον ρόλο τους, και να φτιαχτεί μια χημεία μεταξύ τους, και να έρθουν 2 ίσως και 3 παίκτες που να ταιριάζουν στη φιλοσοφία της ομάδας και του προπονητή. Για να έρθουν οι χαρές, πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και πάνω από όλα να στηρίξουμε ΕΜΕΙΣ την προσπάθεια. Να μην μείνουμε απαθείς θεατές της προσπάθειας και μόλις φανούν τα αποτελέσματα να πάμε στο γήπεδο. Αυτό σημαίνει οπαδός. Στα δύσκολα ακόμη πιο κοντά και στις χαρές ας παρακολουθεί διακριτικά γνωρίζοντας ότι συνέβαλε και αυτός στο να έρθουν.

Απευθύνομαι σε όλους, οργανωμένους και ανοργάνωτους. Γεμίστε το ΣΕΦ. Δώστε δύναμη, ψυχολογία και κουράγιο στην προσπάθεια της ομάδας. Τα λάθη έγιναν, μην στέκεστε σε αυτά. Κοιτάμε μπροστά. Πως θα τα διορθώσουμε για να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Όχι μόνο το άμεσο αλλά και το πιο μακρινό. Κανείς δεν περίμενε να αποτύχει ο Μπλατ. Ένα ακόμη μάθημα, για να μάθουμε να μην κρίνουμε από τα ονόματα και τις προηγούμενες επιτυχίες τους σε άλλους συλλόγους, αλλά με το τι θα δείξουν σε μας και πόσο ψηλά θα οδηγήσουν τον σύλλογο. Και η μαγκιά είναι να φτιάχνεις ομάδα με το μπάτζετ που έχεις. Να αναδεικνύεις παίκτες, να επιλέγεις άγνωστους και να τους μεταμορφώνεις, όταν δεν μπορείς εκ των πραγμάτων να ανταγωνιστείς οικονομικά μεγαθήρια. Λυπάμαι αν στεναχωρήσω κάποιους αλλά ένα μπάτζετ καθαρό (χωρίς την εφορία και άλλα έξοδα μέσα) αξίας 9.000.000 ευρώ δεν το θεωρώ για τα δεδομένα της Ελλάδας και των εσόδων μας, μικρό. Η ουσία είναι που δίνονται, πως διαχειρίζονται αυτά τα λεφτά και πόσο σε παίρνει να κάνεις ακόμη μεγαλύτερη υπέρβαση. Και για να τα λέμε όλα, καθίστε και αναλογιστείτε πόσα έσοδα χάνονται σε μια χρονιά αν δεν είναι κατάμεστο το ΣΕΦ σε όλα τα ματς.

«Κάποιοι» που λένε με ύφος εισαγγελέα έδρας, να αποχωρήσουν οι Αγγελόπουλοι ας αναλογιστούν πρώτα, πως δεν υπάρχει περίπτωση ΠΟΤΕ να υπάρξει χρονιά με κέρδη και  ΠΑΝΤΑ θα μπαίνει μέσα η ΚΑΕ αρκετά μύρια ακόμη και με το φετινό μπάτζετ. Αν πάλι ξέρουν κάποιον ακόμη πιο τρελό με τον Ολυμπιακό και με διάθεση να σκορπά εκατομμύρια και να έχει πλάνο να φτιάξει ιδιόκτητο γήπεδο, ας τον φέρουν σε επαφή με τα αδέλφια. Φέτος, ειδικά τα ματς στο ΣΕΦ, είναι για τους «πραγματικούς» οπαδούς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ