ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ο Ολυμπιακός είναι πολλά περισσότερα από μια νίκη, μια ήττα, μια κούπα. Είναι ιδεολογία και τρόπος να ζεις!

Ο Ολυμπιακός είναι πολλά περισσότερα από μια νίκη, μια ήττα, μια κούπα. Είναι ιδεολογία και τρόπος να ζεις!

Όπως αποτελεί «υποχρέωση» του Μαρινάκη, των Αγγελόπουλων, να βάζουν λεφτά ως ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, άλλο τόσο και ακόμη μεγαλύτερη είναι η «υποχρέωση» η δική μας να είμαστε στο γήπεδο ανεξαρτήτως της εικόνας των ομάδων μας. Λυπάμαι αν το χαλάω σε κάποιους, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Δεν είναι «υποχρέωση» του Μαρινάκη να βάζει κάθε χρόνο λεφτά στον ερασιτέχνη πέραν των υποχρεώσεών του. Είναι «υποχρέωση» όμως, όλων όσων λένε ότι είναι Ολυμπιακοί να γράφονται μέλη ή να έχουν κάρτα φιλάθλου. Είναι «υποχρέωση» να γεμίζουν τα γήπεδα. Κάθε εισιτήριο απούλητο, κάθε κάθισμα άδειο, σημαίνει και λιγότερα έσοδα για τον ερασιτέχνη.

Με τα έσοδα λοιπόν περιορισμένα, αν απουσιάζουμε εμείς οι αιμοδότες. ο «ασθενής» δεν θα επιζήσει. Επειδή λοιπόν αυτό το οικοδόμημα είναι κρίμα και άδικο από τον Θεό να γκρεμιστεί, ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του. Τι να το κάνω εγώ να μην μας φτάνουν τα εισιτήρια με Τότεναμ, με Ερυθρό Αστέρα, με ΠΑΟΚ, με Παναθηναϊκό, με ΤΣΣΚΑ, με Φενέρ; Σε αυτά τα ματς όλοι θέλουν να πηγαίνουν. Οι γνήσιοι ΟΠΑΔΟΙ όμως, δεν πηγαίνουν γήπεδο ανάλογα με το ποιος είναι ο αντίπαλος μας. Δεν κάνουν διακρίσεις σε παιχνίδια. Ούτε περιμένουν την ομάδα να τους «σηκώσει» από τον καναπέ. Καμιά «μάχη» δεν κερδήθηκε από το πληκτρολόγιο, τους σχολιασμούς στα ραδιόφωνα και τα σάϊτ, ή με το τηλεκοντρόλ. Δεν γίνεται να έχουμε απαιτήσεις απέχοντας από τις κερκίδες. Σας «αρέσει» αυτή η εικόνα; Να μάχεται ο Ολυμπιακός με την βοήθεια λίγων στις κερκίδες; Και μένα δεν με βρίσκουν σύμφωνο κάποια πράγματα, κάποιες επιλογές, δεν μ αρέσει η ήττα, η εικόνα κάποιες φορές των ομάδων,αλλά τι; Δεν θα πάω γήπεδο; Και θα το παίζω φιλόσοφος, ξερόλας και κριτής των πάντων;

 

Αυτή η φανέλα είναι ιερή. Έχει ποτιστεί με αίμα, παιχτών και οπαδών. Κάποιοι έχουν δώσει την ζωή τους την ίδια για αυτήν. Κάποιοι φεύγουν από την ζωή και η τελευταία σκέψη στο μυαλό είναι ότι δεν θα ξαναδούν τον Θρύλο τους. Και εμείς που έχουμε την ευλογία να ξυπνάμε υγιείς κάθε πρωί και να ζούμε επιλέγουμε; Μήπως ήταν κατάμεστο το ΣΕΦ σε ΟΛΑ τα ματς, όταν ήταν καλύτερη η ομάδα στο μπάσκετ; Γιατί να μην είναι κατάμεστο σε ΟΛΑ τα ματς το Καραϊσκάκη; Και εκεί παράπονα έχουν κάποιοι; Πόσες άλλες χαρές πρέπει να δώσουν ΟΛΑ τα ερασιτεχνικά μας τμήματα, για να βγει ένα γ@μημέν@ 10ευρω από την τσέπη ΟΛΩΝ μας; Εγώ δεν γουστάρω να βλέπω να πανηγυρίζουν «αλλόθρησκοι» νίκη επί του Ολυμπιακού πουθενά.

Τι δεν κάνουν άλλοι το βλέπετε. Τι δεν κάνουμε όλοι μας όχι. Λες και ο Ολυμπιακός δεν είναι καθημερινότητα, είναι μια στην χάση και μια στην φέξη. Διψάνε οι οπαδοί μας σε Επαρχία και Ευρώπη να δουν τον Ολυμπιακό από κοντά παντού, και εμείς που τον «έχουμε στα πόδια μας», διαλέγουμε παιχνίδια. Γιατί πρέπει πρώτα να χάσουμε όσα ζούμε, για να αφυπνιστούμε; Δεν γουστάρετε που πηγαίνει η φάπα σύννεφο παντού; Που λένε ότι δεν ασχολούνται με άλλα αθλήματα, γιατί ο σβέρκος τους γίνεται ερυθρόλευκος; Να τους κόβουμε το γήπεδο που έτρεχαν να βρουν παρηγοριά στα αποκούμπια; Ο Ολυμπιακός είναι πολλά περισσότερα από μια νίκη, μια ήττα, μια κούπα. Είναι ιδεολογία και τρόπος να ζεις. Όσο πιο σύντομα το καταλάβετε κάποιοι αυτό, τόσο πιο γρήγορα όλα θα πάνε καλύτερα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ