ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Θρύλε γερά και Χρόνια μας πολλά

Θρύλε γερά και Χρόνια μας πολλά
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μπορείτε να φανταστείτε πως θα ήταν η ζωή μας χωρίς τον Ολυμπιακό; Προσωπικά τρέμω απλά και μόνο στη σκέψη. Μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι δεν θα ζούσα τόσες ατελείωτες στιγμές δόξας και μεγαλείου. Ατελείωτα ταξίδια σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Δυνατές φιλίες και «μάχες» για να ακούγεται η ιαχή Ο-λυ-μπι-ακός!!! Ακόμη και οι ελάχιστες στεναχώριες, αποτελούν μέρος της συναρπαστικής ζωής που ζούμε στο πλευρό του. Η δύναμη που αντλούσαμε για να συνεχίσουμε με περισσότερο πάθος και μεράκι. Ολυμπιακός... ένα όνομα που συνδέει εκατομμύρια κόσμου σε όλο τον πλανήτη, χωρίς να ξέρουμε καν ο ένας τον άλλον. Μια συντροφικότητα μοναδική στο είδος της που αναδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο την έννοια της οικογένειας. Ένας έφηβος δαφνοστεφανωμένος, και μια σημαία ερυθρόλευκη κάτω από την οποία τασσόμαστε ως αγνοί υπηρέτες του Ολυμπιακού μεγαλείου. Μια ομάδα που καταλύει πολιτικές, ταξικές και θρησκευτικές διαφορές. Πάνω από τον Ολυμπιακό κανείς. Μπροστά του όλοι είμαστε ίσοι και αδέλφια. Μας ενώνει ένας και μόνο σκοπός. Η μάγκικη επικράτηση απέναντι σε όλους τους «άλλους». Όποιος τα «βάζει» με κάποιον από εμάς, αυτόματα είναι αντίπαλος με όλους μας. Όποιος προσπαθήσει να σπιλώσει το όνομα του Ολυμπιακού, μας βρίσκει όλους απέναντι του.

Μια ομάδα που γεννήθηκε στον Πειραιά πριν από 96 χρόνια έμελλε να γίνει αιώνιο σύμβολο μαγκιάς, να ξεπεράσει τα σύνορα και τον αθλητισμό. Ο Ολυμπιακός είναι πολλά παραπάνω από μια απλή ποδοσφαιρική ομάδα. Και για τον καθένα από εμάς σημαίνει εκτός όλων των άλλων και κάτι το διαφορετικό, που δεν εκφράζεται με λόγια. Είναι το συναίσθημα που κουβαλάει ο καθένας μας κάθε φορά που ανεβαίνουμε τα σκαλιά του ναού αντικρίζοντας τις κερκίδες για να «πολεμήσουμε» μαζί με την ομάδα για τη νίκη. Ο Ολυμπιακός είναι μια ιδεολογία ολόκληρη που δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα πλαίσια. Από μόνος του είναι ένα «αληταριό», χωρίς όρια και σύνορα. Ένα πνεύμα ελεύθερο, που δεν συμβιβάζεται με τα πρέπει αλλά κυνηγάει πάντα το μπορώ και το θέλω. Ένα ανικανοποίητο ιδεώδες που πάντα βάζει τον πήχη ψηλότερα, για να κατακτάει συνεχώς και νέες κορυφές. Ένα ατελείωτο ταξίδι γιατί για μας ταβάνι είναι μόνο ο ουρανός.

Είναι συγκλονιστικό πως με το πέρασμα του χρόνου έχει ενώσει τόσες και τόσες γενιές ανθρώπων χωρίς να έχει παρασυρθεί από την «εξέλιξη». Πάντα παραμένει η ομάδα που γεννήθηκε σε ένα καπηλειό. Ένας σύλλογος που δεν έχει αλλοιωθεί με το πέρασμα του χρόνου, και πάντα θα ανήκει στον καθένα από εμάς. Μια λαϊκή ομάδα, αντάξια της χώρας που ιδρύθηκε. Ο Ολυμπιακός είναι ο ήλιος, η θάλασσα, ο αέρας που αναπνέουμε. Είναι η μαγκιά, η αγάπη, η στάση ζωής, η ελευθερία, η πάλη με το κατεστημένο. Είναι αυτό που ακόμη και η πλούσια Ελληνική γλώσσα μπροστά του αδυνατεί να εκφράσει πλήρως τι ακριβώς πρεσβεύει.

Φευγάτε από μπρος στο γήπεδο μπαίνει ο Ολυμπιακός. Χρόνια μας πολλά Θρύλε μου. Μας έχεις χαρίσει αμέτρητες χαρές ακόμη όμως δεν έχουμε ζήσει το όνειρο μας το τρελό. Ακόμη όμως και να το ζήσουμε από την επόμενη μέρα αυτόματα θα βάλουμε σκοπό να το επαναλάβουμε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ