ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ο καλύτερος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο καλύτερος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

@ Έχοντας φτάσει πια κοντά στα σαράντα μου χρόνια, και επειδή με ευλόγησε ο Θεός και ο πατέρας μου να βλέπω τον Ολυμπιακό από πολύ μικρό παιδί, όλα αυτά τα χρόνια, όπως το έχουμε κάνει όλοι συνέκρινα τις ομάδες του Θρύλου. Έφτιαχνα στο μυαλό μου την ιδανική ενδεκάδα, αντλώντας έμπνευση από τους ήρωες των παιδικών μου χρόνων, τις αφηγήσεις των μεγαλύτερων για παίκτες που δεν τους είχα δει ποτέ να παίζουν αλλά κουβαλούσαν ένα μεγαλείο στις πλάτες τους, από όλους τους παίκτες μας που έχω προλάβει να δω αυτά τα 36 χρόνια από τότε που πρώτη φορά στα τρία μου βρέθηκα κι εγώ πιτσιρικάς να κάθομαι στα σκαλάκια του Καραϊσκάκη.

@ Προσπαθώντας να φτιάξω λοιπόν στο μυαλό μου την καλύτερη ομάδα, τον καλύτερο Ολυμπιακό όλων των εποχών, σκόνταφτα πάντα ανάμεσα σε πολλές επιλογές για θέσεις παικτών, τον ιδανικό προπονητή και ποτέ δεν κατάφερνα να λύσω τον γρίφο.

@ Μετά ήρθε και η τεχνολογία, η δυνατότητα με ένα κλικ να ανατρέξω σε όποιο ματς υπάρχει γραμμένο σε κάποια βάση δεδομένων, να ξαναδώ τα γκολ των αγώνων που με σημάδεψαν, τις μεγάλες βραδιές που με έκαναν τόσο υπερήφανο.

@ Και κατέληξα τελικά σε ένα συμπέρασμα σχετικά με τον καλύτερο Ολυμπιακό όλων των εποχών. Ότι δεν έπρεπε να ψάχνω για τους 11, έπρεπε να ψάχνω για το σύνολο. Όχι μόνο τους παίκτες, ούτε τον προπονητή. Ο καλύτερος Ολυμπιακός όλων των εποχών έπρεπε να είναι ο καλύτερος παντού, σε όλα του. Στο σύνολό του.

@ Και εξηγούμαι. Ο καλύτερος Ολυμπιακός όλων των εποχών θα έπρεπε να έχει ένα γήπεδο κόσμημα, ένα γήπεδο όχι απλά φόβητρο για τους αντιπάλους του, αλλά και σημείο αναφοράς σε σχέση με τις πολύ καλές υπηρεσίες που προσφέρει στους επισκέπτες του. Επίσης θα έπρεπε να έχει ένα προπονητικό κέντρο, ικανό να φιλοξενήσει αθλητές υψηλότατων προδιαγραφών, προσφέροντάς τους τα πάντα από πλευράς υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

@ Για να δούμε, Καραϊσκάκη, Ρέντη...τσεκ, που λένε και οι Άγγλοι.

@ Ο καλύτερος Ολυμπιακός όλων των εποχών θα έπρεπε να είναι οικονομικά καθαρός, να μη χρωστάει πουθενά, να είναι εντάξει σε όλες του τις υποχρεώσεις, απέναντι σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, στην εφορία, απέναντι στην UEFA, παντού. Αν κρίνει κανείς ότι έχει πληρώσει 100 εκατ. ευρώ –μόνο στην εφορία τα τελευταία 5 χρόνια- δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ τραπεζικός δανεισμός, έχει μια ισχυρότατη καθαρή οικονομική θέση, τότε πάλι τσεκ...

@ Ο καλύτερος Ολυμπιακός όλων των εποχών θα έπρεπε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο φυσικό του χώρο, δηλαδή στην Ελλάδα, να πρωταγωνιστεί, να παίρνει το πρωτάθλημα και το κύπελλο, να αποτελεί το αγωνιστικό παράδειγμα προς μίμηση, χωρίς δεύτερη σκέψη, τσεκ και σε αυτό...

@ Ο καλύτερος Ολυμπιακός όλων των εποχών θα έπρεπε να αποτελεί πόλο έλξης για το ποδοσφαιρικό ταλέντο, όχι μόνο εντός των συνόρων αλλά και εκτός από αυτά. Να αποτελεί ιδανικό ποδοσφαιρικό προορισμό για νέους και ταλαντούχους Έλληνες και ξένους παίκτες και προπονητές, αλλά και για καταξιωμένους ποδοσφαιριστές και τεχνικούς οι οποίοι χωρίς κανέναν ενδοιασμό, να θέλουν να αποτελέσουν μέλη της ερυθρόλευκης οικογένειας.

@ Επίσης, ο καλύτερος Ολυμπιακός όλων των εποχών θα έπρεπε να έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με τοπ ομάδες του εξωτερικού, να αγοράζει και να πουλάει παίκτες μεγάλης αξίας, να είναι ισότιμος εταίρος με τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες στο ποδοσφαιρικό παζάρι.

@ Σκέφτομαι... Σαβιόλα, Ιμπαγάσα, Ριέρα, Σάμαρης, Μανωλάς, Μιραλάς, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Φέισα και άλλους που μπορεί να ξεχνάω και άλλους που παίζουν ακόμα και σκόπιμα δεν αναφέρω... Τεράστιο τσεκ και εδώ.

@ Ο καλύτερος Ολυμπιακός όλων των εποχών θα έπρεπε να βρίσκεται στην υψηλότερη θέση στη σχετική βαθμολογία της UEFA, να αποτελεί επίσης εκείνο το μπαλάκι στην κληρωτίδα κάθε Αύγουστο, που δεν το πολυθέλουν στον όμιλό τους οι υπόλοιποι. Και όλα αυτά σε ένα Champions League στο οποίο δεν συμμετέχουν μόνο οι πρωταθλητές και άντε και οι δευτεραθλητές των μεγάλων πρωταθλημάτων, αλλά στο τελευταίο format της διοργάνωσης που είναι και το πιο δύσκολο όλων των εποχών. Θέση 21... σε όλη την Ευρώπη... Τσεκ, τσεκ, τσεκ...

@ Ο καλύτερος Ολυμπιακός όλων των εποχών, θα έπρεπε να έχει ανοίξει την αγκαλιά του στα παιδιά και να τους μαθαίνει τα μυστικά του ποδοσφαίρου, να αποτελεί τον Σύλλογο που ένας γονιός θα εμπιστευτεί τα όνειρα του παιδιού του και τα δικά του για ένα λαμπρό μέλλον στο ποδόσφαιρο σε ένα υγιές περιβάλλον όπου παράλληλα χτίζονται προσωπικότητες και ποδοσφαιριστές. Με 42 σχολές σε Ελλάδα και εξωτερικό και πάνω από 7.000 μικρούς αθλητές να φορούν την ερυθρόλευκη και ριγωτή... τσεκ κι εδώ.

@ Ο καλύτερος Ολυμπιακός όλων των εποχών, θα έπρεπε να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο, να βοηθά όσο μπορεί τους αδύναμους, να φροντίζει για τον συνάνθρωπο. Με τη UNICEF και το ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς σε όλο τον κόσμο, τις εκατοντάδες κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις κάθε χρόνο, από συσσίτια μέχρι ανοικοδομήσεις σχολείων, από στήριξη σεισμόπληκτων περιοχών μέχρι αποκατάσταση ζημιών σε πλημμυροπαθείς περιοχές, από διεθνή φιλικά παιχνίδια κατά της φτώχειας μέχρι την ομάδα βετεράνων που οργώνει κάθε χρόνο τη χώρα βοηθώντας κόσμο, από εδώ μέχρι το φεγγάρι και πίσω τσεκ, τσεκ, τσεκ.

@ Ο καλύτερος Ολυμπιακός όλων των εποχών είναι πολύ απλά ο σημερινός Ολυμπιακός. Είναι ο Ολυμπιακός του κόσμου του, ο Ολυμπιακός της ελπίδας και του ονείρου, ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη που κι αυτός στα ίδια σκαλοπάτια με εμάς έκατσε και μπολιάστηκε, ο Ολυμπιακός μας. Και μέσα σε μια Ελλάδα συντριμμιασμένη και αβέβαιη, αυτός ο καλύτερος Ολυμπιακός όλων των εποχών μας επιτρέπει να συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ