ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η καλύτερη ομάδα ήταν το «ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ» εκείνη την εποχή...

Η καλύτερη ομάδα ήταν το «ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ» εκείνη την εποχή...
Book Small Mobile
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Με πήραν τηλέφωνο από το ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ... και μου είπαν Χρήστο (Αρδίζογλου) θα πας στον Παναθηναϊκό. Μετά έπεσε η Χούντα και κατέληξα στην ΑΕΚ. Καλή ομάδα το ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ εκείνη την εποχή. Μέχρι και τελικό Πρωταθλητριών πήγε. Κάποια στιγμή όλα βλέπουν το φως το αληθινό. Μην ανησυχείτε κυρία Δέσποινα, το πληρώσατε και θα το πάρετε. Κύπελλο στο στρίψιμο της δεκάρας. Συστάσεις από τον Παττακό, στον Σιδέρη να μην παίζει τόσο δυνατά. Διωγμός του Μπούκοβι. Επιστροφή Κούδα στον ΠΑΟΚ. Απλά προχτές μάθαμε και πως γινόντουσαν οι «μεταγραφές». Έτσι είναι. Μετά από δεκαετίες, όταν όλα αποτελούν μακρινό παρελθόν βγαίνουν στην επιφάνεια, ένα σωρό γεγονότα, που αμφισβητούσαν οι αιώνιοι ψεύτες ότι είχαν γίνει.

Εδώ μάθαμε μέχρι και ότι η ενασχόληση με τον ΠΑΟ ήταν ατύχημα. Ένα λάθος της φύσης, που μεταλλάχτηκε σε λαγό με την πάροδο των ετών. Οι «φλώροι» μιας συνοικίας της Αθήνας απέναντι στους μάγκες του Πειραιά. Που δεν «ξέρουν» πότε ιδρύθηκαν, πόσα τρόπαια γενικά έχουν, που άλλαξαν ονομασία, σήματα, και φανέλα μέχρι να κατασταλάξουν, που είχαν ανέκαθεν φιλοκυβερνητικές βοήθειες, και η ιστορία τους είναι γεμάτη σκιές και «φήμες». Και Πρωταθλητής, και παντοτινός και σε όλα τα σπορ; Πότε μωρέ; Του Αγίου Ποτέ; Εδώ είμαστε πρώτα ο Θεός, να τα λέμε, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Όταν μιλάνε για σκάνδαλα, για πολιτικές παρεμβάσεις , για χαρίσματα χρεών, για τσάμπα γήπεδα, για έλεγχο της ΕΠΟ και της διαιτησίας, για δωροδοκίες, για σωτηρία από υποβιβασμούς με ντροπολογίες και ψηφοφορίες, για παραρτήματα, για αλλαγές στα δελτία μεταγραφών, καλό θα είναι να μην κάθονται μπροστά στον καθρέπτη τους. Γιατί θα δουν τους εαυτούς τους, να μπλέκουν την πολιτική με το ποδόσφαιρο, περιμένοντας  τις εκλογές, η τα τανκς, για να τους δώσουν οι «αγαπητικοί» τους Πρωταθλήματα. Εμείς με όλες τις κυβερνήσεις, με όλα τα πολιτικά σχήματα, ενάντια στο εκάστοτε σύστημα και το εκλεγέν πολιτικό παρασκήνιο, έχουμε σηκώσει Πρωταθλήματα.

«Άλλοι» είναι αυτοί που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να γλείφουν εκεί που έφτυναν , για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα τους. Ο μεγαλύτερος άστεγος σε όλα τα αθλήματα της Ελλάδος, παίρνει διαρκώς την εκδίκηση του, μόνος απέναντι σε όλους, στεγάζοντας στην τροπαιοθήκη του μάγκικες κούπες παντού. Τους έχουμε πάρει, σε όλα τα γήπεδα, με όλους τους αγωνιστικούς τρόπους, σε Ελλάδα και Ευρώπη, σε χορτάρι και σε χώμα, με προβολείς και μέρα, όλες τις μέρες, όλους τους μήνες, με έτη δίσεκτα, πριν και μετά τις γιορτές, με ότι φανέλα έχουν φορέσει, νίκες που πολλές από αυτές έγραψαν Ιστορία. Εν αντιθέσει με τις συνοικίες της Αθήνας και της επαρχίας, που καπηλεύτηκαν από προσφυγιά μέχρι τον Παρθενώνα για να αυτοαποκαλούνται αντίπαλοι μας. Και η κατάληξη τους ποια ήταν; Να συμμαχούν εναντίον μας, για να μοιρασθούν  μεταξύ τους 4 πρωταθλήματα σε 24 χρόνια. Μη φύγετε αλλόθρησκοι, μην απομακρυνθείτε, γιατί έρχεται και το 21ο στο λιμάνι, σε ένα τέταρτο του αιώνα!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ